Shkruan : Osman Sadiku
Veprimtar i çështjes kombëtare

ÇDO GJË PËR VENDLINDJE SIPAS AMANETIT TË BABAIT…
VOTONI!!! MË 4 NËNTOR 2018
RININË E MEDVEGJËS – ARDHMËRINË TONË

Të flas a jo, vërtet nuk di! Çfarë t’ju them?
Si të flas, kur më shumë pëlqime merr një drekë, darkë, ndejë apo “ hashure” se një veprimtar që nga fëmijëria,rinia e sot burrë, padron e patriot meditor siç është Muharrem B. Salihu nga Tupalla e Meditës në Medvegjë.
Z.Muharrem Salihu , pasardhësi i Bjeshkës,Brahim Curri, trashëgoi nga familja trimëri, burrëri, nder, respekt e mbi të gjitha atdhedashuri.Ky atdhetar na mëson si si duhet dashur e çmuar mëmëdheu.
I frymëzuar me këto virtyte ky burr i dheut, e zbatoi AMANETIN E BABËS PLAK: “ Kurrë s’do ta harroj e kurrë s’do ta mashtoj veten me “Sarajet e Botës” e t’ia kthente shpinën trojeve, amanet brez pas brezi.
I skalitur, i brumosur , i edukuar me
tregimet e nënës plakë nga Klaiqi , në shtatin e njomë të fëmijërisë,gufonte një vullkan i cili diti të eksplodonte në rininë e tij. Kurrë s’e harroi porosinë e babait plak me zemër të madhe, Brahim Currit , “OOO DUAJENI VATANIN”!!!!
Ditët e zeza erdhën , e dinte mirë baci Brahim se po vijnë. Ai gjithnjë thoshte: “ Oooo, hasmi e nje vetëm pushkën, dhe është gjithmonë i pabesë”.
SOT CURRI PLAK ME SHPIRT TË RI !!!!
Kurrë s’iu nda rinisë, sikur në vitet që i kaloi në diasporë, ashtu edhe në Meditë. E donte rininë moderne dhe frymëzohej me të. Ishte në gjendje të digjej flakë për atë rini. Kur rinia e kërkonte, ai ishte i pari në referendumin e vitit 1992 dhu u printe me trimëri, bujari e atdhedashiri. Bukuri e plisit mijëra shekujsh i shndriste mbi kokë: “ DUA RIBASHKIM ME TRUPIN E TRUNGUT TË DARDANISË”.
Në referendumin më 1-2 ,baca plak doli i pari siç shihet në foto.
Ky referendum u organizua edhe në Zvicër nga Shoqata e Pavarur Humanitare e Shqiptarve nga komuna e Medvegjës
Ismet Selmani (kryetar) dhe Muharrem Salihu (sekretar) të SHPH-së.
Kur në Meditë ndodhën , dhuna , rrahjet , burgosjet , terrori psikik nga barbarët , dhunuesit gjakatarë , të cilët dolën humbës në Dardani, iu vërsulen Meditës. Sërish me trupin e vet dhe me trimat meditorë që sot janë në Meditë, s’harruan se si mbrohet vendi. Sot,krenarë e kryelartë janë aty. .
Kur Medita mbeti e vetmuar , filloi dëshpërimi , ndihej vetmia e braktisja , e pashpresë e jetime, shqipja nga mërgata e filloi aterimin në drejtim të Meditës Dardane. Me tërë qenien e tij filloi zbatimin e amanetin e babait plak e Muharremi iu premtoi se kurrë s’do ta shkelin fjalën e tij. Sot filloi pasurinë e fituar me dekada ta shkrijë në vendlindje
Bjeshkën e dekoroi me Monumentin kushtur gjyshes , bijës së Klaiqit e lagjen e emëroi për nder të Plisbardhit “BRAHIM CURRI”, lagje kjo në komunën e Medvegjës që do të mbahet në mend me shekuj, thjesht do të jetë pavdekësi. MBAHET MEND Z. Muharrem bëri investimet milionëshe, ku rëndësi të madhe ka Fabrika në Meditë , e cila do të punësojë 500 punëtorë këtë vit.
Ky është pasardhësi i Bacit Brahim që hyri në historinë e Medvegjës, Muharrem Salihu.
Dërgoi për publikim: Osman Sadiku. Osman Sadiku, Marco Saljihu.

L’image contient peut-être : Marco Saljihu
L’image contient peut-être : 2 personnes, dont Florentina B. Rama, texte
L’image contient peut-être : 1 personne, sourit, texte et gros plan
L’image contient peut-être : 1 personne, texte et plein air
SHPËRNDAJE