Krimineli serb  qe vrau  ministren e  punëve të jashtme të Suedise Anna Lindh në vitin 2003 në Stokholm, shpjegohet për herë të parë se ai ketë e kishte bërë nga “urrejtja e politikanëve”, është shprehur ai në një intervistë botuar të dielën. Kjo është hera e parë ai flet për krimin e vetë, nofton agjencia informative „Presheva Jonë“ duek ju referuar mediave suedeze

Stokholm, 8 shtator / AIK_Presheva Jonë

“Unë i urrejtja e politikanët dhe ata janë përgjegjës për të gjitha dështimet tona në Serbi” tha Mijailo Mijailovic, një serbë që jeton me vite në Suedi i dënua me burgim të përjetshëm njofton gazeta sudeze  “Expressen”.  “Kam jetuar përfitime të vogla të papunësisë dhe të sëmundjes, unë nuk kishte asnjë trajnim, nuk ka të ardhme. Unë kam qenë një person i pa punë, pa makinë, pa miq, i pa fat, i dëshpruar” ka theksuar ai, të cilat dekarata sigurisht i kishte dhënë „për zbutjen e burgut“ të përjetshëm, siq deklarohen shpesh kriminelët

Gjatë procesit gjyqësor në vitin  2004 serbi  32 vjecar nuk e kishte shpjeguar arësyet, pse ai e kishte sulmuar ministren suedeze me thik , thjesht për të ai pohon se ai kishte “dëgjuar zëra” duke i thënë atij që të hudhet në veprim, në veprim. Gjykata ka konsideruar  se këto fjalë  isahin të “pakuptimta” dhe duhet të konsiderohet si të pabaza për t‘i shmangur burgut.

Serbi i dënuar për jetë, u dënua pas një anlaize dhe përkujdesit psikiatrik dhe Gjykata e Lartë nuk i rishikon vendimt dhe ai dërgohet në vuajtjen e burgut.  Do pëkrujtuar se krimineli srb më 10 shtator 2003 posedonte me vete një thikë dhe ai kur kishte takuar minsitren suedeze Anna Lindh në një supermarket pa triproje duke bërë komision me një mik, serbi gjuhet pas saj dhe godet me thikë.

SHPËRNDAJE