Marrëveshje përfundimtare rreth Luginës së Preshevës së shpejti, ka thëne sot ne Prishtine Hashim Thaci

Presidenti i Kosovës Hashim Thaçi në një fjalim të Vitit të Ri u tha gazetarëve se marrëveshja përfundimtare për Luginën e Preshevës (Bujanoc, Preshevë dhe Bear) do të jetë së shpejti dhe se Kosova do të jetë më e madhe në kohën kur shpallet pavarësia e Kosovës (..”finalni dogovor oko Preševske doline (Bujanovac, Preševo i medvedja) biti uskoro i da će Kosovo biti veće nego u vreme kada je proglašena nezavisnost Kosova.“) kane raportuar sot gazetat serbe, transmeton agjencia lajmeve “Presheva Jonë”

Ai i tha shtypit rreth shkrirjes së mundshme të Luginës së Preshevës në Kosovë: “Unë mbështes plotësisht të drejtat dhe kërkesat e shqiptarëve të luginës, sot edhe më të fortë se ky vit. Dhe në muajt e ardhshëm, besoj në të drejtën e tyre për t’u bashkuar me Kosovën.

Ose, për ta bërë më të qartë, marrëveshja përfundimtare do të jetë dhe Presheva, Bujanoci dhe Medveda do të bashkohen me Kosovën

SHPËRNDAJE