Prishtinë, 12 dhjetor  -Vizita e  kreut te Alternatives per Veprim Shqiperim AriFi dhe Armend Aliu si dhe kryteri e LR e PDSH Sami Salihu me bashkëpunëtorë tek kryemnistri i Kosoves Ramush haradiunaj pak dite para rizgjedhjeve  ne Preshevë, veq medive tona beri jehone te madhe edhe ne mediat serbe, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jone”

 

“Haradinaj, serish Haradinaj po i rras hunt, aty ku nuk duhet”  (“Haradinaj ponovo “gura nos” gde mu nije mesto: Okupio političke lidere iz Preševa!”) ehste ttioulli i gazetave serbe rreth takimit te krymenistrit shqiptare ne Kosove Ramush Haradinaj me lideret preshevar.

 

Gazeta dhe agjencite serbe duke ju referuar burimeve te agjencise lajmeve “Presheva Jonë” kane shkruar se “në këtë takim, kryeministri është njoftuar për gjendjen e shqiptarëve të Luginës së Preshevës dhe në veçanti në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, si dhe për nevojën e forcimit të bashkëpunimit të ndërsjellë. (“Kako prenosi “Preševa jone”, tokom sastanka je kosovski premijer najavio da će ubuduće biti ojačane veze Kosova sa tri opštine na jugu Srbije – Preševom, Bujanovcem i Medveđom, u kojima živi albansko stanovništvo.“) ka shkruar “Telegrafi” serb, transmeton  agjencia e lajmeve “Presheva Jone”

Kryeministri Haradinaj duke ftuar lideret preshevar per unitet, ka theksuar gatishmërinë e Qeverisë për të thelluar bashkëpunimin për të gjitha temat me interes per Preshvne dhe Lugine, veçmas për bashkëpunim të dyanshëm.  Me kete rast ai ka siguruar se Qeveria e Kosoves do te ndihmoje Luginen me tekste shkollore, me pranimin e studenteve apo kuadro profesionale qe ka nevoje Lugina. Per te gjitha keto dhe angazhimin e Qervise se Koves ne lugine ka perhsndetur z.Haradinaj edhe lideir i LR e PDSH Sami Salihu.

Në takim, u bisedua edhe për mundësitë e përkrahjes së Luginës në fushën ekonomike, të infrastrukturës, kulturës dhe arsimit. Ndryshe Liderët shqiptarë nga Presheva kërkuan nga Kryeministri i Kosovës që “shqiptarët nga Lugina e Preshevës të bëhen pjesë integrale e negociatave të ardhshme midis Serbisë dhe Kosovës në Bruksel”.

SHPËRNDAJE