prrrPreshevë, 5 gusht  -Kjo ndodhe vetem ne shtetin tonë. Fuksioneri ne Serbi nuk e flet asnje fjalë serbisht ?!. (Moguce samo u nasoj zemlji: Funkcioner u Srbiji, a ne zna reč srpskog?!) eshte ky titulli i disa gezetave ne Serbi te cilat jane “çmendur” pse kyretari i Preshevës sqhieprim Arifi nuk flet gjuhen serbe.

Mediat serbe duke ju referuar nje bisede te parin e Presheves Shqiperim Arifi i cili eshte nje poliglot (pos shqipes, ai njeh se paku kater gjuhë boterore, gjermanisht, anglisht, frengjisht, turqe..)  dhe ja, rastesisht ai nuk flet gjuhen serbe kane shkruar se “kjo ndodhe vetem ne shtetin tonë. Fuksioneri ne Serbi nuk e flet asnje fjalë serbisht”

“Kryetari i Komunës së Preshevës, Shqipërim Arifi, udhëheqës i Alternativës për Ndryshim (APN) thotë ka phuar për agjencine e lajmeve “Presheva jonë” se  “jam pak gjerman e më shumë shqiptarë” dhe se gjuhën  serbe nuk e flet…” shkruar  gazeta serbe Alo

 

Kryetari i Komunës së Preshevës per nga puna gjerman, per nga “muhabeti” dhe emri  shqiptar!

Kryetari i Preshevës serbisht as “vi”, gjermanishten “Richtig”. Sipas Arifit “shqiptaret etnik ne Preshevë dhe Lugine janë përjashtuar plotësisht nga të gjitha projektet e zhvillimit, edhe në qoftë se ata janë shumë të vogla. Ai thotë se pala shqiptare lëvizur topin në anën tjetër, dhe se populli serb dhe qeveria serbe duhet të kuptojë se udhëtimi i përbashkët në Evropë ishte mesazhi që partia e tij ka dërguar para dhe pas zgjedhjeve.

Nga kjo bisedë Shqipërim Arifi  veten e quan “pak gjermane e më shumë shqiptarë”,. Ai madje serbisht s ja bën “vi” i cili qysh tash ka filluar te mësoj gjuhën serbe. Kjo u dëshmua aty për aty deri sa pritnim për takim ne kabinetin e tij. Kur vinin delegacionet serbe  nga Beogradi, Nishi apo Vranja  bashke me kryetarin i pranishëm kishte një përkthyes, kurse kur arrinin delegacionet e huaja, ato gjermane, austriake, amerikane ai merrej vesh me ta si ne shqip, ja jepte “refal” gjermanishtes “richtig” apo anglisht. Nga gjtha keto takime , Shqipërim Arifi duket se per nga puna te jete  gjerman, për nga “muhabeti”  dhe emri  i tij  shqiptar.

Kryetari i Komunës së Preshevës, Shqipërim Arifi, udhëheqës i Alternativës për Ndryshim (APN), e themeluar një vit e gjysmë më parë i cili ndanë pushtetin me partinë Riza Halimit (PVD),  ne një bisede për  agjencinë e lajmeve “Presheva Jone” ka deklaruar se beson se “ëndrra e shqiptareve me shekuj te terë për Shqipërinë e Madhe nuk mund t ju merret asesi..”

“Njerëzit janë duke përdorur nëntëdhjetave mekanizëm demokratik, që e referendumit, votuan për ndarjen e Preshevës dhe aneksimit të Kosovës. Kjo ishte gjate viteve te nëntëdhjeta, por ne aktualisht jemi pjesë e Republikës së Serbisë”, ka thënë Arifi.

 

SHPËRNDAJE