Gjeneve, 19 dhjetor (AIK Presheva Jone/ AP)

Madje, vezhguesit nderkombetar kane preferuarit per ata te cilet deshirojne te shikojne kete fenomen diellor t’i drejtohen spicalisteve te syve, tek okulisti, per t u paisur me syza speciale, ka njfoftuar sot Asscoated Press.

Drejtoria e pergjitshme per Shendetesi (DGS) ka kerkuar sot nga personat te cilet desirojne te shohi eclipsen e diellit me 4 janar duhet patjeter te paisen me syza sepcilae mbrojtese. Pra me 5 janar te vitit te ardhshem, ne mengjes heret (rreth ores 07:00 deri ne 10:00) ne France dhe disa mjedise tjera te botes, sipas vzehguesve mund te shihet mire eclipsi diellor. “Syzet jane te demosdoshme, sidmos per femijet per te mbrojtur syte e tyre, sepse kjo pamje e eclipses mund te shkaktoje pasoja tek ta..”. Madje, vezhguesit nderkombetar kane preferuarit per ata te cilet deshirojne te shikojne kete fenomen diellor t’i drejtohen spicalisteve te syve, tek okulisti, per t u paisur me syza speciale, ka njfoftuar sot Asscoated Press.

SHPËRNDAJE