…POR SWISSCOY NGRIT  NUMRIN E USHTRËVE TË VETE EDHE PËR 40

 

“Këshilli Federal ka autorizuar sot Departamenti Federal i Mbrojtjes Civile dhe Sportit (DDPS) për të ngritur  madhësinë e kontigjentit prej 40 Swisscoy ushtarake për një periudhë të kufizuar prej katër muajsh. Kjo është e nevojshme për shkak të mbylljes e kampit në Suharekë,..” ka njoftuar sot agjencinë informative “Presheva jonë” znj. Silvia Steidle, shefe për komuinikim me media pranë minsitrisë së mbrojtjes në Bernë

 

Bernë,25 janar/ AIK-Presheva jonë

Kampi Casablanca është operuar së bashku nga Zvicra dhe Austria. Pas reduktimit në kontigjentin austriak në Kosovë, të planifikuara për këtë vit, numri i ushtarëve të qëndruar në Kampin Casablanca do të jetë shumë i ulët për të siguruar përdorimin e duhur  teknike dhe ekonomike. Si pasojë, kampi do të mbyllet dhe Casablanca Swisscoy transferuar në vende tjera në Kosovë, thuhet në njëkomunkatë leshuar nga kjo ministri.

Çmontimin e kampit është planifikuar të pranverës 2012 dhe do të zgjasë katër muaj. Që Swisscoy duhet të jetë në gjendje, pavarësisht nga të lëvizur për të siguruar përfitime të KFOR-it të plotë të saj, është e nevojshme për të përdorur personel shtesë. Ata  do të jetë përgjegjës për çmontimin e kampit përbëhet kryesisht nga specialistë dhe teknikë të Logjistikës ushtrake. Dekreti Federale e 8 qershor 2011 në lidhje me zgjerimin e angazhimit të 2014 Swisscoy gjithashtu parashikon që Këshilli Federal mund të vendosë për  të përkohësisht të ngtitur numrin e kontigjentit të  Swisscoy-it, ka njoftuar sot agjencinë informative “Presheva jonë” znj. Silvia Steidle, shefe për komuinikim me media pranë minsitrisë së mbrojtjes në Bernë

Disa elemente të infrastrukturës të kampit, duke përfshirë pajisjet ushtarake ende të përdorshëm, do të kthehet në Zvicër. Pjesët e tjera do të dhuruar Misionit të Përkohshëm të Kombeve të Bashkuara në Kosovë (UNMIK). Ai parashikon, në bashkëpunim me qytetin e Tharandë/ Suva Reka, përdorimin e vazhdueshëm, për qëllime civile, vendi i Kazablankës me infrastrukturën e saj.

SHPËRNDAJE