Résultat de recherche d'images pour "ucpmb"Preshevë, 28 korrik -Lirimi i Lirim Jakupit, e njohur si  Komanandi “Nacisi” – UCPMB-së, nuk eshte mirëpritut bash nga gjthe qyetaret ne ballkan, sikur për drejtorin e Zyrës për Kosovën Marko Gjuric i cili ka dalur me nje reagim.

Image associéeLirim Jakupi, ish-luftëtari i tri luftave në ushtiorte e trojeve shqiptare, atë të Kosovës, ushtirin e clirmitare të Preshevës (UCPMB)  Medvegjës e Bujanocit, si ne ate te Maqedonisë është liruar nga gjitha akuzat që kishte, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Në një deklaratë me shkrim për mediat, Drejtori i Zyrës për Kosovën tha se kjo konfirmon se autoritetet gjyqësore të Kosovës nuk kanë ndërmend për të ndaluar praktikën e mbuluar-up dhe relativizimin e krimeve që janë kryer gjatë anëtarëve konfliktit të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe Ushtrisë Çlirimtare të Preshevës, Medvegjës dhe Bujanovcit.

Sipas Gjuriq “autoritetet gjyqësore në Kosovë kanë liruar Lirim Jakupi, me qerast u ripohua se instrumentet jane ne  duart e politikës”

“Shoqëria në Kosovë do të jetë në aksiologjik serioze dhe kriza e sigurisë përderisa rrugët janë bosët e lirë në këmbë dhe klanet paramilitare kriminale dhe demokratizimi dhe multi-etniciteti do të jetë vetëm një letër e vdekur”, ka shtuar Gjuriq.

 

Sipas tij, vendimet e gjykatave në Kosovë tregojnë se institucionet e përkohshme krahinore nuk kanë kapacitet për të bërë një devijim të tillë dhe duke e kthyer drejt së ardhmes që nuk do të jenë të ngarkuar me trashëgiminë penale të elitës politike lokale.

“Lirimi i ri Jakupi nga të gjitha akuzat, pesë vjet pas lëshimit të ngarkuar të akteve terroriste të kryera në jug të Serbisë në vitin 2003, është vetëm një mesazh që konfirmon dështimin e bashkësisë ndërkombëtare në Kosovë për të bërë një shoqëri të bazuar në sundimin e ligjit”, ka thënë Gjuric, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Gjuriq i cili po qet flake per goje pas lirimit ne komandantit te UCPMB-së Lirim Jakupit ne fund ka pohuar se “vendimi për të lejuar lirinë e terroristëve të akuzuar për krime, tregon se në krahinën tonë jugore ka drejtësi për serbe, por jo për viktimat shqiptare të terrorit të ashtuquajturave UÇK-së dhe UÇPMB, dhe se serbët në Kosovë janë të lejuar për të vrarë.”

SHPËRNDAJE