(AIK-Presheva Jone)

Makinat e Formula 1 do të kenë ndryshimet më radikale pas 1983. Ndryshimet kryesisht do të vërehen tek krahët të cilët do të jenë shumë më të shkurtër ndërkohë që ndryshimi tjetër dhë më I rëndësishëm është së do të hargjojnë rrethë 30% më pak karborant se makinat aktuale. Një ndryshim I cili gjithashtu do të paraqitet e që do të jetë I hidhur për të gjithë ne është se makinat e reja do të pësojnë ulje në shpejtësi por nuk do të humbet dinamika e garës.

Projektet do t’u dërgohen kompanive këtë javë përpara një takimi që do të ketë grupi punues I FIA-së në janar të vitit të ardhshëm,takim ky I cili gjithashtu ka si për qëllim ndryshimin dhe modulimin e makinave të garës më të shpejtë automobilistike në botë.

SHPËRNDAJE