Tragjendia e dejshme në Himarë ku humbën jetën tragjikisht 13 studente ka shokuar edhe liderët dhe popullatën shqiptare në Preshevë, Bujanoc dhe Medevegjë.  Sikur nga KKSH ashtU edhe nga lidërët e gjitha subjekteve politike shqiptare nga Lugina e Preshevës (PDSH PVD, RD, UDSH, , LPD, BDL etj… etj) ngushëllojnë qeverinë shQiptare,  popullatën, sidomos familjet e viktimave, njofton agjencia informative kombëtare “Presheva Jonë”.

 

Preshevë, 22 maj

 

“Z.President dhe kryeministër i Republikës së Shqipërisë, vëllezër dhe motra të nderuara shqiptare pranoni ngushëllmet e mia personale dhe popullatës sonë në Luginën e  Preshevës.  Na lejoni që në këto qaste të vëdshtira, të pikthueshme t’i ndajmë dhembjet bashkarisht me ju…” thuhet në telegramin e ngushillimeve të Riza Halimit, deputeti gjithpopullor.

 

PËR TRAGJEDINË E HIMARËS: TË RINJT E LUGINËS KANË ORGANIZUAR HOMAZHE NË PRESHEVË

Ngjajshëm ka shprehur ngushllimet e tyre  edhe z.Galip Beqiri i cili në emër të Këshillit Kombëtar Shqiptar ngushëllon autoritetet shqiptare në Tiranë dhe familjet e viktimave të Himarës. Z.Galip Beqiri, kryetar i KKSH i ka dërguar telegram kryeminstrit të Republikës së Shqipërisë i cili ne emër të shqiptareve të Kosovës Lindore ka ngushëlluar qverinë dhe popullinshqiptarë në dihen të fortë në këto memonte të vëshitra. Më psohtë pop japim edhe letrën ngushlluese të kyetarit të KKSH-së z.Galip Beqiri dërguar z.Sali Berisha. Kurse një grup i të rinjve në Preshevë ka organizuar homazhe (ndezje qirinjësh)  për të nderuar viktimate tragjedisë së Hiamrës si dhe pëer t’u solidarizuar me pikëllimin e popllit shqiptarë dhe fmialjet e të humburve më të dashur të tyre.

Po ashtu telegrame ngushllimi nga Presheva, Bujanoca e Medvegja  janë  dërgura  në adresë  të Tiranës zyrtare dhe familjeve të viktimave edhe nga kreu i PDSH-së dhe komunës së Preshvës, përkatëssiht nga kryetari Ragmi Mustafa,  njëkohësisht nga z. Nagip Arifi nga Rilindja Demokartik e Bujanocit, pastaj nga Shaip Kamberi e PVD-së së Bujanocit, Jonuz Mulsiu nga LPD-së, nga Rahmi Zylfiu nga UDSH etj… etj

 

Ndërsa në telegramin ngushllues të liderit të BDL-së së Dr.Skender Destani thuhet “ Tragjedia që ndodhi në Himare na ka goditur rend zemrat tona të shqiptarëve te Lugines.Humbja e jetrave te rejave shqiptare mu në lulen e rinisë është nje tragjedi që përjetohet shumë rëndë nga gjitha trojet  shqiptare dhe shiptarët kudo që janë. Andaj, na lejoni qe familjareve te viktimave dhe gjithe perfaqësuesve shtetrore  si dhe gjithë popullit te Shqiprise t’ju shprehim ngushllimet ma te thella për humbjen e ma te dashurve tuaj. Zoti i shpërbleft me Xhenet!..”

 

JA EDHE LETRA, TELEGRAM NGUSHLLIMI E KRYETARIT TË KKSH-së z.NAGIP BEQIRIT DËRGUAR SOT SOT KRYEMINISTRIT TË REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË Z.SALI BERISHA  (për t’u dukur, lexuar  më qartë letra, klikoni mbi letër…flm)

SHPËRNDAJE