Preshevë, 6 nentor  -Agjencia e lajemeve “Presheva Jonë” duke ju referuar burimeve zyrtare ka mesuar se gajte decenie ssë  fundit rreth 1000 njerëz kanne vdekur nga Lugina e Presheves, kryesisht te rinje, ku pjesa demruese, 80 % (822) kanë vdekur nga kanceri i mushkërive dhe gjëndra tiroide, tumori i trurit, leuçemia. Shumica në moshën 42-55 vjeç. Ata janë të gjithë nga Lugina e Preshevës.

 

Knceri po pushton popullatën e Luginës së  Preshevës Liderët hajgare me qytetaret, ja lypin votën, ata s’kan pare me ble as barna e as bukë!?

Papunësia, fukarallëku, papastërtia, diskriminimi, kriza  ka shty kancerin ne cdo shtëpi në Presheve dhe Bujanoc. Liderët hajgare me qytetaret, ju lypin votën, ata s’kan bukë me hangër!? E gjithe kjo ka bere qe keswodi dite e sa vi e po rritet ne Lufginee Preshves, duke zbazur keot cvise nga popullata, kyresisht nga te rinjte ter cilet masrrin kuferin dhe i mesuyejene Zvcres, Gjemrnise, Belgijikes, Francve e vende tjera te BE-së. Me nje fjale ringjallin kurbetin si baballaret pao gjyshedrit e tyre para 40-50 vitesh, jo me fitu, por me mbet gjallë, shkruna agjendica e lajmeve “Presheva jonë”

“Kanceri ra mbi ne, nuk jemi jashtë vendit”: Kanceri hyri në çdo shtëpi në fshatrat afër Preshevës dhe Bujanocit, kan raportuar sot mediat serbe, te cilat fajin ja lene NATO-s

“Unë kam 73 vjet. Mbaj mend të gjitha llojet e luftrave. Por unë nuk e mbani mend se në paqe në kete kohe ka shume te rinj te vdesin. Nuk ka asnjë shtëpi në të cilën pesëmbëdhjetë vitet e fundit ajo sëmundje më serioze qe nuk i ka prek. Ajo nuk zgjedh serbët, shqiptarët, romët, Maqedonasit..” thone qyteret e Preshevës  pe rgazetne serbe Novosti.

Kjo semundej ka prekur  edhe fshtarat sidomos Bushtarinin, Relanin, Zhinicen, Bukuroce, Bilacin, Shtrezocen, Rahovice, Miratocen dhe fshatra tjera.

Agjencia e lajemeve “Presheva Jonë” duke ju referuar burimeve zyrtare ka mesuar se gajte decenie ssë  fundit rreth 1000 njerëz kanne vdekur nga Lugina e Presheves, kryesisht te rinje, ku pjesa demruese, 80 % (822) kanë vdekur nga kanceri i mushkërive dhe gjëndra tiroide, tumori i trurit, leuçemia. Shumica në moshën 42-55 vjeç. Ata janë të gjithë nga Lugina e Preshevës.

SHPËRNDAJE