Me afrimin e datës 6 maj gjatë fushtës zgjedhore në Luginën  e Preshevës sikur thasët me miellë, ashtu edhe premtimet shtoheshin dhe ishin më të mëdha. E shpesh fjalimet  e tyre, premtimet ja shkepshin për hava. Madje disa liderë në disa fshatra me nga 50 apo 60 shtëpi jo më shumë se 500 fshatarë..Dhe tash liderët,  nga mosdija se sa fshatarë  i ka katundi, bërtitnin e premtonin se « …në këtë fshat do të ndërtojmë fabrikën për të punësuar mbi 800 punotorë.. »  ha, ha, ha…Njëri nga fshatarët ju kishte përgjigjur valla vec edhe loptë me i shti n’punë se na sejm aq…

 

Sa ma afër 6 majit edh epremtimet, pse jo edhe rrenat edhe më të mëdha njëri nga Lidert paska premtuar aereport në fushën e Zhunicës tjetri edhe port detarë n’Kardak Ostrovicë) që për dy orë do të shkojmë  Preshevë via Durrës vetëm me not…Bile, ska nevoje me marre atje as baneseme qera e as hotel..Ne PreshEvë dishemi dhe pishkrin n krah e drejt n pllazhe.

 

Mu kujtueN jëfarë brane e Rahovicës të cilën  e mbaj mend me duket qe 100 vjet, kush s ka ska ba bismliha nga pushtetarët tanë me shku me e rregullue, bile së paku me ja hjek qat far mut zhabe që me ja mundësue të rinjve tanë gajtë varës me i flladit k….Se për kta lidert s’është probleme për t’u flladitur, ata  për cdo verë po shkojshin  njëherë me granim e herë pa to…në Antaly me hangër tatli..i bojnë nga dy pushime verore…RROFTË PARTIA, RROFTË SERBIA, RROFTË  PDMKRLSHPDHIS…se vallha pas 6 majit ne jemi ata që kemi me i bashkue Preshevën me Kosovën…PRA TË PRESIM ME 6 MAJ, TË DIELEN EARDHSHME …DIRA E RE NAFAKA RE ME HALLE T VJETRA…

SHPËRNDAJE