Librat me lëkurë njeriu, ndonëse tepër të rrallë, ekzistojnë prej kohësh. Praktika disa qindravjeçare u ndërpre në periudhën e Revolucionit Francez, në vitet 1800.

Lëkura merrej nga të dënuarit me vdekje, por shpesh herë edhe lihej edhe si amanet që pas vdekjes, ajo të merrej dhe të përdorej për të mbështjellë koopertina librash, në formë kujtimi për të afërmit

SHPËRNDAJE