“Në Kosovë jeta është bërë e vështirë për anëtarët e komunitetit LGBTI dhe ata po detyrohen të largohen nga Kosova…”, Kështu u theksua në konferencën “Përmirësimi i të drejtave për LGBTI – Çka shkoi gabim dhe çka mund të bëjmë më ndryshe?” të organizuar nga CSGD dhe CEL, në kuadër të Javës së Krenarisë.

Keshtu kane raportuar sot disa media kosovare nese nuk jane shkrime te paguara, apo si thone me porosi. Madje agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” posedon nformacione se shume osvar qe ekrkojne azil ne vendet e BE-së, bazuar nga ligjet strikte per azil ne keto vende, ata shpesh deklaorhet ose “rome”, “krisdhtere” ose “homoseksual” vetem e vetem për t ja arritur qellimin per ta fituar statusin e azilit jashte.

Kete e deshmojne edhe titujt e gazetave qe kane dalur sot te cilat kane shkruar duke ju referuar ketij grupi se “Anëtarët e LGBTI-së po marrin kërcënime të përditshme” apo  “LGBTI po përballet me diskriminim në shumë aspekte”

Nese behet fjale per diskrminimin e kesaj kategorie njerezish mund te thuhet se homosleksualtet sote jane me  te kercnuar ne vendtet e BE-së cka nuk kalon dite pa hanger qytek  ndonjeri, se sa ne Kosovë, cka ende nuk dihet ndonje rast se veretete eshte kercnuar, sulmuar apo rrahur?!

Me keto deklarata të LGBTI-së se qnkan te “kercnuar ne Kosovë” ne rend te pare nuk i bejne ndere as mire jo vetme Kosoves e cila eshe ne rrugen e intzegrimeve evopaine, por me shume vetvetes, sepase ne Kosove ka delaghcione te kominiteti nderkobmetar dhe e dine mire te vereten e tyre dhe sjelljet e qyetetareve tane me ta.

Shih per kete, Liridon Veliu, menaxher i programeve në CSGD tha se pjesëtarë të këtij komuniteti po largohen nga Kosova për shkak të frikës dhe përmendi raste të disa aktivistëve që u larguan pas paradës së parë që u mbajt në Kosovë. Njëherësh, u bëri thirrje institucioneve përkatëse që të punojnë më shumë për sigurinë e këtyre personave.

 

 

 

SHPËRNDAJE