isarmamaaKryeministri Rama ka folur sërish për “bashkim kombëtar të shqiptarëve” por pa Preshevën, qe duket sikur qyetaret e Kosoves Lindore nuk qenkan shqiptar ?!

Ka shkaktuar reagime në Preshevë deklarata e kryeministrit shqiptar Edi Rama se “bashkimi kombëtar tashmë ka ndodhur”. Duke iu përgjigjur interesit të disa qytetarëve në komunikimin që pati në Twitter e Facebook, kryeministri u shpreh: “Ky bashkim kombëtar ka ndodhur, dhe na takon ne ta bëjmë realitet të prekshëm pa kufij për ekonominë dhe çdo ndërveprim shoqëror”.

serbian_police_Beta_819527Por “Presheva jonë, agjencia kryesore e lajmeve në gjuhën shqipe në Luginën e Preshevës reagoi ashpër pas kësaj deklarate. “Presheva: Shpallaja e bashkimit kombëtar nga kushdoqofte pa Kosovne Lindore eshte jo vetem tradhit, por thikë pas shpine!Ai  ket bashkim kombëtar e bene pa Kosoven Lindore (200 mije shqiptarë) nën Serbi ?! edhe pse ate Presheva e pristi si kyreministër” thuhet në një shkrim . leter të kësaj agjencie derguar kryeministrit Edi Rama duke ju perkujtiur se cdo bashkim qofte edhe me “fjale” eshte ilegal pa Luginen e Presheves qe shpesh ne Tirane dhe Prishtine shqiptaret i thone Kosove Lindore ! Prandaj, ne  “bashkim kombëtar” na eshet vetem Sqhiperia dhe Kosova aai do te ishte bashkim i brisht, madje diskrimnues ndaj shiptareve perreth Shqiperise dhe Kosoves, sidomos per ata ne Medvegje, Bujnaoc dhe Preshevë !

Kjo s eshte hera e pare qe Rama “harron” os e e neperombë Luginen e Presheves, ose kur premend ai flet për do fare te drejtash te njeriut, te ngjajshme sikur per shqiptaret ne Beograd, duke harruar se shqiptaret  e Medvegjes, Buajanocit dhe Presheves jane entik!!!  Sikur ne mbledhjet e mehershme te dy qeverive ne Tirane dhe Prizren edhe tash se fundit en Prishtiunë Rama dhe homologu i tij kosovar Isa Mustafa sikur edhe parardhesi tij Hashim Thaci flasin per bashkim kombëtar por pa shqiptaret e Lugines se Preshevës ?!

Pra, ko eshte kjo hera e trete qe  Rama ja fut  thikë pas shpine shqiptarëve të Kosovës Lindore, ka shrkuar sot agjencia  e lajmeve “Presheva jonë”. Prandaj, ne Prishtinë, bashkuat pjatat deh gotat ne nje  tavolline e jo kombin. Ku e keni Kosovën Lindore ?!, perfundja letar nga Presheva me ekte pyetje drejtuar kyremnistirt Edi Rama dhe Isa Mustafës !pollccc

SHPËRNDAJE