Lajmin për suspendimin e ekstradimit të Shemsi Nuhiut kah Serbia dhënë dje nga agjencia informative “Presheva Jonë” e ka konfirmuar edhe gazeta autoritative zvicerane “Le Temps”

Gjenevë, 31 dhjetor/ AIK-Presheva Jonë

« Ekstradimi i një të dëshuari për krime elufte në vitin 1999 si ish-pjesëtar i UCK-së është suspenduar me një anesë në Gjykatën Federale.. » ka shkuar sot edhe e përditshmja Zvcerane duke u thirrur ne burimet e avokatëve te njohur zviceran ( Jacques Barillon dhe Tirelli Ludevik)  te cilet mbrojne Shemsi Nuhiun nga akuzat serbe.  Avokatët zviceran e kan e shapllur të pafajshëm Sh.N. sepse gjatë asaj periudhe kur Serbia e akuzon atë,  ai  ka qenë i pranishëm në Maqedoni dhe se ai ndiqet nga  drejtësia serbe  për shkak të opinioneve të tij politik, racës, fesë apo përfshirjes së tij në një grup të veçantë shoqëror…” ka shkruan gazeta autoritative “Le Temps”

SHPËRNDAJE