carrrPeshevë, 25 qershor  -Në pjesën veriore të Mitrovicës eshte ne ndërtim e sipër  një permdore gjigante e Car Lazararit, te cilet pune po e bejne me sukses shqiptaret Kosovës me dy kompanite e tyre. beogradi falemnderone kosovaret per ndërtimin e permendores (17 m) së Car Lazarit. Ne fakt edhe lapidari i UCPMB-së ne Preshve ishte punuar nga nje  serb i  Shumadise, shkruan sot agjencia  e lajmeve “Presheva jonë”

 

“Presheva Jonë”: Lapidarin e UÇPMB-së e punoi një serb

ucpmmbbNë fakt, ata tashmë të vendosur themelet mbi të cilat do të vendosen nje lapidar gjigant prej 17 metrash te Car Llazarit në qendër të Mitrovicës. Do të hapet zyrtarisht në ditën 627 vjetorit kur Srbia kihshte shnuar humbje ne  Betejne e Kosovës.

Pritet që ceremonia zyrtare ku morën pjesë zyrtarë të lartë të Qeverisë së Serbisë dhe serbëve dhe  Qeverisë e Kosovës. Pas vendosjes statujën do të ndryshohet zyrtarisht emrin e rrugës, e cila do të emërtuar sipas një prej heroit më të madh të Serbisë.

“Unë e  kam punuar lapidarine  UCPMB-së. E kam kryer punën time profesionale..”, ka thënë Iliq nga Vllasotinca. Një gurgdhendës duket se ia ka parë sherrin punës së tij. Ai është serbi Sasha Illiq pronari i firmës “Illiq” nga Vllasotinca e Leskocit, i cili kishte gdhendur pllakën përkujtimore me emrat e 27 dëshmorëve të UÇPMB-së e vendosur në sheshin e Preshevës.

SHPËRNDAJE