LAMTUMIRE PROFESORESHË !

PROF. SADETE PRESHEVA

20 korrik 1950 – 27 gusht 2012

Sadete Presheva ishte poetesha e pare shqiptare në Kosovë dhe në viset shqiptare të ish Jugosllavisë.

 

 

 

AJO VDIC ME LIBER NE DORE….ASHTU SIC E DESHI LIBRIN DUKE SHKRUAR POEZI DHE DUKE EDUKUAR GJENERATA TË REJA ME VITE TE TËRA NE GJIMNAZIN “SKENDERBEU”.

 

Sot në moshën 62 vjecare,  ka ndërruar jetë papritmas nga nje sulm ne zemer poetesha dhe profesoresha nga Presheva, Sadete Presheva. Sadete Presheva ishte ne Durres në pushime kur ndërroi jetë. U dergua në spitalin e Durrësit, për t ju ofruar ndihma e parë..por gjithcka ishte vonë, ajo ndërroi jetë. Kufoma tash në orët e vona (22:00)  nga Shipëria  eshte sjellur në Kosovë dhe ajo eshte rrugës për në Preshevë e shoqëruar nga familjarë dhe kolegë. rreth orës 23:30 normalisht do të gjendet në Preshevë, nëse nuk shkaktojnë probleme policia kufitare…

 

Sadate Presheva Ishte autore e mëse dhjetë veprave letare, kryeisht poezi dhe tregime për fëmijë. Ishte kryetare e Klubit letrar “Migjeni”. Se fundi ishte profesoreshë në QA “Skënderbeu” në Preshevë e cila me decenie të tëra kishte kontribouar edukimit të brezave të rinje në Luginën e Preshevës..Varrimi bëhet nesër, njofton agjencia informative “Presheva Jonë”

 

Redaksia e agjencisë informative kombëtare “Presheva Jonë” ngushllon fam,iljen e profesoreshes Presheva, ngushllon mbarë farefisin nga Presheva dhe profesorët kolegët e saj…

NGUSHLLIME !

SHPËRNDAJE