Bruksel, NATO, 6 shtator  -Dialogu mes Kosoves dhe Serbise ne Bruksel perkunder ngadalësimit te ketij procesi, komuniteti nderkombëtar vazhdon ta mbështes me mesazhe te qarta se duhet vazhduar, meqe ska alternative tjeter.

 

Dialogu konstruktiv është çelësi për stabilitetin rajonal

E pytur nga agjencia e lajemeve “Presheva Jonë” rreth dialogut te se premtes ne Bruksel mes pales serbe dhe kosovare , zyrtare te NATTos- jane perjgigjur se “NATO mbështet procesin e normalizimit midis Prishtinës dhe Beogradit, dhe është e rëndësishme që kjo të vazhdojë. Kjo është kritike për paqen dhe sigurinë rajonale. Nuk do të ketë shanse të vërteta për një të ardhme më të mirë në Ballkan, as për serbët as shqiptarët, pa respekt të plotë për të drejtat e njeriut dhe për të drejtat e të gjitha komuniteteve.”  (“NATO supports the normalisation process between Pristina and Belgrade, and it is important that this continues. This is critical for regional peace and security. There will be no real prospects for a better future in the Balkans, neither for Serbs nor Albanians, without full respect for human rights and for the rights of all communities“)

Due folur pe rrolin e NATO-s ne Kosovë sipas zyrtareve te Alencews Veriztalantike “KFOR do të marrë të gjitha masat e nevojshme për të mbajtur një mjedis të sigurtë dhe të sigurtë në Kosovë në çdo kohë, në përputhje me mandatin e saj të Kombeve të Bashkuara. E ardhmja e gjithë rajonit të Ballkanit Perëndimor qëndron në familjen euroatlantike. ”

Aleanca Veriatlantike gjithnje eshte deklaruar duke rikonfirmuar misionin e qarte te saj ne rajon, duke qene garance e paqes dhe integrititit të Kosovës.

SHPËRNDAJE