REUNION EBUGjenevë, 20 maju /EBU (Nefail Maliqi)  -Delegatë nga 22 transmetuesit publik të Evropës u mblodhën në Paris, më 19 dhe 20 maj për të diskutuar sfidat unike, problemet dhe mundësitë që lidhen me transmetimin për publikun të gjithë botën. EBU ka zgjedhur edhe 9 natera te rinje ne grin evete, prej yte cileve dy jane nga ballkani ai nga Kracia dhe nje nga Swrbia , njofton agjencia e lajmve “Presheva jonë” nga selia e EBU-s.

 

transmetuesit publik ndërkombëtar me bazë në Europe ofrojnë lajme të pavarur dhe çështjet aktuale dhe një larmi të madhe të programeve në një gamë të gjerë të gjuhëve të cilat arrijnë audienca të mëdha, duke përfshirë edhe në vendet ku liria e mediave është i dobët ose i është rrezikuar seriozisht.

Si mbledhjen e parë të këtij lloji, Kuvendi pritur nga Franca mediat Monde zgjodhi një kryetar si dhe 8 anëtarët e komisionit, roli i të cilit do të jetë për të vendosur prioritetet për diskutime dhe të vendosur rendin e ditës për aktivitetet e ardhshme.

Kryetari i sapozgjedhur Klaus Bergmann (Deutsche Welle) ka thënë: “Nisja e Asamblesë Ndërkombëtare të Transmetimit të EBU jep organizatave pjesëmarrëse një platformë të fortë për të inkurajuar dialogun mes kulturave të ndryshme në Evropë dhe në botë. Edhe pse ne të gjithë vijnë nga vende të ndryshme, ne të gjithë e ndajnë një dëshirë të fortë për të promovuar lirinë e shprehjes dhe diversitetin kulturor të shikuesve globale. ”

Kuvendi International Broadcasting EBU është e hapur për të gjithë EBU Anëtarët, Associates dhe miratuar pjesëmarrësit me aktivitetet ndërkombëtare të transmetimit në TV, radio dhe / ose në internet. Kuvendi integron Bruges Grupi EBU, e cila u themelua në 1991 nga gjashtë transmetuesit (BBC, Deutsche Welle, 3sat, RAI, RTP dhe TV5), si dhe ish-EBU Ndërkombëtar Radio Grupit. Ky angazhim ripërtërirë nënvizon rëndësinë në rritje të aktiviteteve ndërkombëtare të transmetimit si për EBU dhe anëtarët e saj.

 

Anëtaret e sapozgjedhur të Komitetit Ndërkombëtar të Transmetimeve janë:

Klaus Bergmann, Kryetari, Deutsche Welle

Mariola Czarnecka, TVP

Kazimir Bacic, HRT

Maria Jesus Perez, RTVE

Paulo Santos, RTP

Giovanni Celsi, RAI

Srecko Trglec, RTV SLO

John Maguire, France Medias Monde

Zlatan Begovic, RTS

SHPËRNDAJE