erdddOse: Ky “amerikan” siq e quajne shpesh portalet kosovare David Philipsin a mund te na thotë cfare ka bere për Shqiptaret, Kosoven, shqiptaret  e cfare ka bere Turqia ?! , ka shkruar redakori i agjencoise s elajmeve “Presheva jonë”  njeherit amnalist per ceshtje strategjike nderkombëtare.

 

Amerika aleate kjo e ngusht e Truqisë, shqiptaret aleate te ngushte te superfuqive SHBA-Turqi 

Këte pyetje e shtron agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë” pasi kishte pare disa tituj ne portalet kosovare si “David: Kujdes nga turqit”,  “Phillips: “Turqia, mike e rrejshme e Kosovës” uatrk,  “David: “Turqia, mike e rrejshme e shqiptarëve” tituj dhe aneliza keta qe duken pak sa te vonuara, ne sekmi konributin e Turqisë “partalel me SHBA-të për Kosovën para lufte, gjate luftës duke armatosur e financuar UCK-ne deri në clirimin e Kosovës e cila bashke me trupat e NATO-s u instalua ne Republiken e Kosoves per te ruajtur paqen dhe stabilietin ne rajon.  Jemi deshmitar se si Turqia ju përgjigj ambicive serbe per rikthimin e tyre   në Kosovë, ku Ankara zyrtare ne krye me Erdokan pa nja pa dy ja ktheu duke i quar  “selam” Beogradit se “problemet e juaj me Kosoven dhe shqiptaret ne Ballkan, jane edhe probleme tona. !..”

 

 

Büyük: Turqia e mbron Kosovën, njëjtë si Shqipëria, ndryshe nuk do te kishim emeruar shkolla dhe isnitcionet turke me emri ne ship si Adem Jashari !  

ademmJo vetem kaq, sigurisht Prishtina dhe Tiarna, pra shqiptaret duhet njoftuar ket amerikanin se sa kotribut ka dhene për Kosovë, Shqipërine per shqiptaret ? Apo sa buke dhe barur,   armatim ka dhenë qevria turke për shqiptaret ne ballkan keto deceniet e fundit?!.. Nese nuk e dine ky ameriknai ja disa tituj ne disa media shqiptare: “Turqia e gashme të armatosë Kosovën”,  “Turqia ndihmon Kosovën për në OKB”, “Büyük: Turqia e mbron Kosovën, njëjtë si Shqipëria”,  “Turqia bllokoi planin grek për kufirin në Vjosë”, “Turqia po financon “Shqipërinë e Madhe”,  “Turqia i dhuron pajisje ushtarake Shqipërisë”, “Armatimet turke në Shqipëri alarmojnë ekstremistët helenë”,  “Turqia ndihmon me 3 milionë dollarë Ushtrinë e Shqipërisë..” etj…Nje gazete turke me emrin “Büyük” ka shkruar nder tjera se “Turqia e mbron Kosovën, njëjtë si Shqipëria, ndryshe nuk do te kishim emeruar shkolla dhe isnitcionet turke me emri ne ship si Adem Jashari !..”

 

Dhe tash shtorhet pyetja, ky “amerikan” me emrin David Philipsin meqe qenka aq shume i brengosur për bashkepunim dhe afrine e shqiptareve me turqi po aq sa turqit jane te afert me amerikanet, a mund te na thotë se cfare ka bere për Shqiptaret, Kosoven, shqiptaret ?! I thame disa here “amerikan”  pasi keshtu e quajne dhe portalet kosvare, pamvaresisht se ne Amerike kushdo që jetojn apo qe posedojne pasaporte te SHBA-ve quhet amarikan. Atëhere kush mund te ejte verte ky “amerikan” qe po tremb apo perpiqet te “ftofë” shqiptaret me turqit?! Para se t ju drejtohet shqiptarëve, pse nuk sygjeron amerikanet për “kujdes” qe jane aleatë te SHBA-ve ?!, ka shkruar ne fund redakori i agjencise se lajmeve “Presheva jonë”  njeherit analist per ceshtje strategjike nderkombëtare.usalabturikie

SHPËRNDAJE