Kryeministri i vendit, Albin Kurti, e ka uruar Alain Berset për rizgjedhjen e tij si Sekretar i Përgjithshëm i Këshillit të Evropës.

Kurti tha se Berset është mik i madh i të drejtave të njeriut, demokracisë dhe shtetit të së drejtës.

“Mezi pres të punojmë së bashku për të avancuar këto vlera themelore të Këshillit të Evropës – vlera për të cilat Republika e Kosovës është thellësisht e përkushtuar si një shtet aspirant për anëtarësim”, shkroi Kurti.

Kujtojmë se më 14 maj të këtij viti, Kosova dështoi të hynte në agjendën e Këshillit të Ministrave për t’u bërë pjesë e Këshillit të Evropës, pasi qeveria pati refuzuar që ta çonte në Kushtetuese draftin për Asociacionin.

SHPËRNDAJE