Zv.kryeministri i dhe ministri i Drjetësisë së Republikës së Kosovës  dr. Hajredin Kuci nga biseda e sotme herën në mëngjes me z.Jonuz Mulsiun (LPD) kyretarin e Kuvendit të Bujanocit ka kërkuar nga ai që të mos bien ndesh të provokimeve serbe, ku Beogradi këto aksione nuk i ndërrmer rastësisht.

 

I prekokupuar për arrestimet e fundit të shiptarëve në disa fshatra të komunës së Bujanocit nga ana e xhandarmerisë serbe, pak orë pas këtij aksioni policor njeriu numër dy i qeverisë sëRepulikës së  Kosovës ka kontkatuar lidedrët e Luginës së Preshevës, kanë pohuar për ajencinë “Presheva Jonë” burimet nga kabineti i kryeminsitrit Thaci..

 

 

“Për sitautën alarmante, duke dënuar askionet e policisë serbe në vendbanimet shqiptare kam biseduar pak orë pas arrestimeve edhe me Kryetarin e Kuvendit të Bujanocit z.Jonuz Musliun. Ai fillimisht më ka  shpjegua sitautën në terren e cila ka shqetësuar banorët e  fshtrave shqiptare. Me të kemi biseduar gjër e gjat mbi situatën në rajon, duke kërkuar ngsa ai që të  përmbahen  të qetë dhe t’i shmangen këtyre provokimeve sepse qëllimi i Beogradit është të destabilizoj situatën në Luginë..”  ka deklaruar zv.kryeministri i dhe ministri i Drjetësisë së Republikës së Kosovës  dr. Hajredin Kuci për agjencinë informative kombëtare « Presheva Jonë »

SHPËRNDAJE