« Nuk mund të normalizohen marëdhëniet në kurriz të shqiptarëve në Luginën e Preshevës, përkundrazi heqja dorë nga diskriminimi dhe avancimi i të drejtave të tyre kombëtare do t’i kontribuonte jo vetëm normalizimit e marëdhënieve të dy vendev, si dy shtete fqinje,  por edhe paqes dhe stabilitetin në rajon.. » ka pohuar në fund njeriu numer dy i Qeverisë së Republikës së Kosovës z.Hajredin Kuci për « Presheva Jonë »

Prishtinë, shtator

« Nuk është e vërtete se unë paskam thënë se « Shqiptarët e Luginës, jashtë agjendës së bisedimeve » i ka dekalruar sot agjencisë informative kom bëtare « Presheva jonë »  zv.kryeministri dhe ministri i drejtësisë z.Hajredin Kuci.

 

Kuci: Gënjejnë ata që shkruajnë se paskam thënë «Shqiptarët e Luginës, jashtë agjendës për dialog…”

Z.Kuci lidhur me Luginëн  dhe (mos) pëfshirjen eventuale në Luginës së Preshevës në ketë proces i ka pohuar agjencisë në fjalë se « unë nuk e di ku e kan marrur atë deklaratë dhe cfarë fshihet pas saj. Përkundrazi и, unë eprsonalisht dhe veria ime të cilës i takoj jemi të interesuar për përmisimn dhe normalizimine gjendejse së shqiptarëve etnik në medevgjë, Bujanoc dhe Preshevë, si kusht për normalizimin e raporteve Kosovës-Serbi… » Përndrazi, sipas zv.ministrit Kuci, në diskutimet për Veriun në dialogun e ardhshëm, padyshim  se edhe cështja e shqiptarëve nga Lugina e Preshvës do të zën vendin e merituar..

 

KUCI: Avancimi i të drejtave të shqiptarëve në Luginë, kusht për normalizimin e marëdhënineve Kosovë-Serbi

« Nuk mund të normalizohen marëdhëniet në kurriz të shqiptarëve në Luginën e Preshevës, përkundrazi heqja dorë nga diskriminimi dhe avancimi i të drejtave të tyre kombëtare do t’i kontribuonte jo vetëm normalizimit e marëdhnieve të dy vendeve, si dy shtete fqinje,  por edhe paqes dhe stabilitetin në rajon.. » ka pohuar në fund njeriu numer dy i Qeverisë së Republikës së Kosovës z.Hajredin Kuci për « Presheva Jonë »

 

SHPËRNDAJE