Sot, NASA ka njoftuar se pjesa  satelitore UARS për të cilin u folë javën e kaluar se  të bjerë në tokë, ai ka rnë mbr¨më në mes 11:23 ( mes ditës së  premte dhe të shtune). Por ajo është ende e paqartë se ku ka mbetur, vërtetë ku ka rënë ?!.. Por, sipas burimve të fundit, Ajo, pastaj hyri në atmosferë mbi Oqeanin Paqësor, sipas ekspertëve të Qendrës së Operacioneve të Përbashkëta Hapësirë ​​në Vandenberg Air Force Base në Kaliforni. Por pikërisht aty ku dhe kur mbetet një mister përsëri.

 

Ne ishim duke pritur për një javë, ajo ka arritur në fund. Siç pritej, UARS rreth 6 ton bërë hyrjen e saj në atmosferë atë natë. Ka qenë disa ditë që NASA ka njoftuar rënien e artizanale në orbitë në vitin 1991, por të drejtuar nga e karburantit. Megjithatë, deri dje ajo kishte dështuar për të vërtetuar se kur dhe ku do të binte satelitore. Sipas vlerësimeve të fundit, ajo që pritet ardhja e artizanale në natën, por në një gamë të gjerë kohë. 

 

Gjatë periudhës së vendosur, satelit po fluturonte “një pjesë të Kanadasë dhe Afrikës dhe një pjesë e madhe e Atlantikut, Paqësor dhe Indian,” tha NASA. Prandaj një pasiguri të madhe për vendin e saktë të ardhjes së mbeturinave me një peshë të përgjithshme duhet të jetë rreth, agjencia tha, 532 kg. Pjesa tjetër e veshje që kishte për të shkuar deri në tym, kur të hyrë në atmosferë.  Deri më tani, nuk ka dëme është raportuar në çdo pjesë të botës, pas rënies, duke sugjeruar se shumica e mbeturinave u ul në një zonë të pabanuar, ose në det nga ana e tij, NASA ka Gjithsesi theksoi se ka një shans në 3200 se një nga pjesët bien mbi dikë.

SHPËRNDAJE