shqippPresheve, 20 korrik  -Per te takur Shqiperim Arifin  nuk e patem edhe aq lehte jo per shkak postit te tij, pse tashme eshte kryetar i ri i komunes  se Presheves, por per shkak agjendes se ngjeshur. Ne pritje para dyerve tek kryetari ne komune dukej me teper si nje  “ambulance” se sa hyrje tek kabineti i kryetarit Shqiperim Arifi,  sepse aty prisnin ne radhe delegacione jo vetem shqiptare, por edhe  serbe dhe te huaj e besa edhe dertli per ta takuar kryetarin per ta falenderuar apo tju ankuar per ndonje hall.  Derisa pritnim aty per takim me kryetarin, me se shpeshti degjohesahin  emrat Shqiperim e Shqiponje, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jone”

Kryetari i Komunes se Presheves Shqiperim Arifi  ka pritur sot ne kabinetin e tij  publicistin dhe gazetarin nderkombetear me origjine nga Presheva i cili vepron mbi dy decenie ne organizatat  boterore ne Gjeneve. Biseda mes Arifit dhe Maliqit  nisi mbi situaten aktulae  ne Luginen e Presheves, me pas edhe diasporen  si dhe roli i mediave ne sensibilizimin dhe nderkombetarizimi e ceshtjes se ketyre viseve ne arenen nderkombetare.

Kryetar i Preshves Arifi  ka vleresuar lart rolin e gazetarit  dhe bashkepuntorit te agjencise se  lajmeve “Presheva Jone’ dhe te mediave zvicerane ne organizatat nderkombetare ne Gjeneve duke konsideruar ate si nje  ure lidhese mes Zvicres dhe jo vetem Presheves, por edhe  mbare shqiptareve ne  avancimin e proceseve demokratike ne ballkan dhe rajon.

Nga ana e tij gazetari i “Presheva Jone” ne Zvicer ka shpjegur se “ne Zvicer gjendet nje numer i madh i shqiptarevbe nga Lugina, mbi 20 mije sish. Nga ta shume biznismen jane te interesuar te inevstojne ne vendlindje ne ndertimin dhe zhvillimin e kombunes.

 

Me kete rast kryeytari Shqiperim Arifi ka njoftuar gazetarin tone ne qendren nderkombetare ne Gjeneve per gatishmerine per te bashkepunuar me kete qytet. Njeherit kryetariir i  komunes se Presheves Arifi ka pohuar se “intersimi i te hujave per ta vizituar dhe investuar ne komune eshte shume i madh. Diaspora shqiptare, sidomos ata nga Lugina e Presheves kane prirotet dhe jane te privilegjuar per  te investuar ne vendlindje te cilen mundesi fatkeqesoisht deri tash nuk e kane pasur..”

 

SHPËRNDAJE