???????????????????????????????Presheve, 17 gusht  -Kryetari i Komunes se Bujanocit Shaip Kamberi ka pritur sot ne kabinetin e tij  publicistin dhe gazetarin nderkombetear me origjine nga Presheva i cili vepron mbi dy decenie ne organizatat  boterore ne Gjeneve i coli ketyer diteve po kalon pushimet ne vendlindje.  Biseda mes Kamberit  dhe Maliqit  nisi mbi situaten aktuale  ne Luginen e Presheves, sidmoos ne Bujanoc migracionin dhe rolin e mediave ne sensibilizimin dhe nderkombetarizimin e ceshtjes se ketyre viseve ne arenen nderkombetare.

 

Zvicra eshte e gatshme te ndihmoje Luginen vetem nese merret ky vedn si shembull demokarcia dhe toleranca mes komuniteteve

Kryetar i Bujanocit  ka vleresuar lart rolin e gazetarit  dhe bashkepuntorit te agjencise se  lajmeve “Presheva Jone’ si dhe te mediave zvicerane ne insitucionet  nderkombetare ne Gjeneve duke konsideruar ate si nje ure lidhese mes Zvicres dhe e mbare shqiptareve, perfshire ketu edhe at te Lugines se Presheves ne avancimin e proceseve demokratike ne ballkan dhe rajon. Sipas Maliqit Zvicra eshte e gatshme te ndihmoje Luginen vetem nese merret ky vedn si shembull demokarcia dhe toleranca mes komuniteteve.

Nga ana e tij gazetari i “Presheva Jone” ne Zvicer ka shpjegur se “ne Zvicer gjendet nje numer i madh i shqiptareve nga Bujanoca dhe mabre Lugina, mbi 20 mije sish. Nga ta shume biznismen jane te interesuar te investojne ne vendlindje ne ndertimin dhe zhvillimin e komunes. Gazetari yne nga Gjeneva ka siguaruar se Gjenva dhe Zvicra eshte e gatshme te ndihmoje Luginen e Pesheves

Me kete rast kryetari Shaip Kamberi ka njoftuar gazetarin tone ne Gjeneve per gatishmerine per te bashkepunuar me kete metropol evropian dhe ndekrombetera  Njeherit kryetar i  komunes se Bujanocit  ka pohuar se “Bujanoca mebetet nje qytet i hapur jo vetem per diasporen shqiptare por edhe per te gjithe  ata qe jane te inetresuar te invesotojne ne zhvillimin dhe ndertimin e komunes sone..’

SHPËRNDAJE