???????????????????????????????Presheve, 22 korrik  -Kryetari i Komunes se Bujanocit Shahip Kamberi ka pritur sot ne kabinetin e tij  publicistin dhe gazetarin nderkombetear me origjine nga Presheva i cili vepron mbi dy decenie ne organizatat  boterore ne Gjeneve. Biseda mes Kamberit  dhe Maliqit  nisi mbi situaten aktuale  ne Luginen e Presheves, sidmoos ne Bujanoc emerimet e rrugeve dhe shesheve ne gjuhen shipe ne  qytetit, migracionin, diasporen  si dhe roli i mediave ne sensibilizimin dhe nderkombetarizimi e ceshtjes se ketyre viseve ne arenen nderkombetare.

Kryetar i Bujanocit  ka vleresuar lart rolin e gazetarit  dhe bashkepuntorit te agjencise se  lajmeve “Presheva Jone’ si dhe te mediave zvicerane ne insitucionet  nderkombetare ne Gjeneve duke konsideruar ate si nje ure lidhese mes Zvicres dhe dhe  mbare shqiptareve.pertfhsire edhe at te Lugines se Presheves.  ne  avancimin e proceseve demokratike ne ballkan dhe rajon.

Nga ana e tij gazetari i “Presheva Jone” ne Zvicer ka shpjegur se “ne Zvicer gjendet nje numer i madh i shqiptareve nga Bujanoica dhe mabre Lugina, mbi 20 mije sish. Nga ta shume biznismen jane te interesuar te investojne ne vendlindje ne ndertimin dhe zhvillimin e komunes.

Me kete rast kryetari Shaip Kamberi ka njoftuar gazetarin tone ne Gjeneve per gatishmerine per te bashkepunuar me kete metropol evropian dhe ndekrombetera  Njeherit kryetar i  komunes se Bujanocit  ka pohuar se “Bujanoca mebetet nje qytet i hapur jo vetem per diasporen shqiptare por edhe per te gjithe  ata qe jane te inetresuar te invesotojne ne zhvillimin dhe ndertimin e komunes sone..’

SHPËRNDAJE