Gjate dites se sotme, ne Prishtine eshte promovuar per here te pare libri i ish-shefit te diplomacise kosovare, njeriut qe njihet per ndertimin e shume urave lidhese qe sot ka vendi yne, me qendra e rendesishme ne Evrope dhe Bote, pra z. Enver Hoxhaj.

Ne kete promovim te nje libri te çmuar qe na e ka sjelle z. Hoxhaj me titull “Përplasja e madhe”, autori ka para qitur me kujdes te veqant perpjekjet ruse per te shtrire ndikim e tyre ne Kosove e ne Ballkan.

Prezent, perpos si foles ne panel qe ishin kryeministri shqiptare z. Edi Rama dhd lideri shqiptare i Maqedonise se Veriut, z. Ali Ahmeti, aty ishin edhe shume figura te politikes, artit e kultures te cilet me shume kurreshtje degjuan jo vetem komentet e autorit, por edhe dy folesit tjere, z. Rama dhe z. Ahmeti.

Gjate fjales se tij, kryeministri shqiptare e falemnderoi shume z. Hoxhaj per kete liber, sic e quajti vete z. Rama, liber fantastik, ku eshte bere nje perpjekje e madhe e z. Hoxhaj qe ta shprehi sa me thjeshte dhe ne detaje ndikimin qe Rusia e ka per qellim ta kete jo vetem ne Republiken e Kosoves, por ne te gjithe Ballkanin.

SHPËRNDAJE