Hashim Thaci i shoqëruar nga shefi i diplomacisë shqiptare Enver Hoxhaj që kryesojnë delegacionin e lartë shtetëror i Republikës së Kosovës do të marrë pjesë në ceremoninë e Lumturimit me ftesën zyrtare të shtetit të Vatikanit,  të Papa Gjon Palit të Dytë.

Delegacioni i Kosovës  do të merr pjesë nesër në ceremoninë e lumturimit të Papa Gjon Palit të Dytë.

Kjo është vizita e parë shtetërore nga institucionet e Kosovës bërë Vatikanit, pas shpalljes së Pavarësisë.

Vatikani ka qenë përherë përkrah popullit të Kosovës dhe Papa Gjon Pali i Dytë ka qenë mik i madh i shqiptarëve dhe i Nënës Tereze.

SHPËRNDAJE