Sot në Serbi shumica e njerëzve nuk jentojnë, pr mbijetojnë . Këtë e dëshmon edhe Nadezhda Sataric, Kryetare e OJQ-të, që kanë të bëjnë me të moshuar, sipas së cilës situat është tejet alarmante sot në Serbi, krizë kjo e cila ka goditur sidomos të moshuarit.  Sipas saj ”sot në Serbi rreth 330.000 njerëz, nga 1.200.000 mbi 65 vjet, nuk marrin  pensione..” njofton agjencia informative “Presheva Jonë”.

 

Beograd, 16 shtator

 

Shteti serb ka regjistruar 160,000  njerëz të moshuar  të cilëve nuk ju ofron kurëfarë ndihmae, as pnesionale e as  sociale Ata janë duke luftuar, me vdekjen. Kjo situatë dramatie i ka përfhsirë sidomos në  vendbanimer rurale dhe janë të shqetësuar kryesisht për pleqtë e vetmuar  që nuk trajtohen, janë l¨në anash të harruar, Këtë shqetësim e kanë shprehur një sër organizatash në Serbi, njofton agjencia informative “Presheva Jonë”.

 

Ata kanë kritikuar ndarjen e 13 daljes në pension pensionistët me të ardhura më pak se 15.000 dinarë treguar se 136.000 njerëz nuk marrin fare këto pensione.  Sot në Serbi shumica e njerëzve nuk jentojnë, pr mbijetojnë . Këtë e dëshmon edhe Nadezhda Sataric, Kryetare e OJQ-të, që kanë të bëjnë me të moshuar, sipas së cilës situat është tejet alarmante sot në Serbi, krizë kjo e cila ka goditur sidomos të moshuarit.  Sipas saj ”sot në Serbi rreth 330.000 njerëz, nga 1.200.000 mbi 65 vjet, nuk marrin  pensione..” njofton agjencia jonë.

 

Me pa të ardhura dhe aftësinë e tyre për të ndihmuar një i afërm është rreth 150.000, por vetëm 14.000 janë marrë ndihmë sociale, rreth 7000-8000 në muaj”

SHPËRNDAJE