I pari i Federates se Futbollit te Kosoves, z. Agim Ademi i cili keto dite ka qendruar ne Angli, ku i ftuar nga UEFA ka percjelle finalen e futbollit te femrave, ku triumfoi pikerisht skuadra angleze.

E nga Londra, z. Ademi ne nje prononcim per “Presheva Jone” ka komentuar rreth ndjenjes qe ia jepin ftesat e UEFA dhe FIFA ne secilin event te organizuar prej tyre, pase parasyshe qe jemi nje federate e vogel, e sapo pranuar dhe ne zhvillim te vazhdueshem.

Z. Ademi ka thene se eshte patjeter ndjenje e mire kur je prezent neper mjedise te vendimmarrjes per futbollin, por ka thene se kjo nuk ndodhe rastesisht, pasi qe thote se i trajton me perkushtim te madhe raportet me secillin individ nga secila federate.

“Sigurisht se jam i vetdijshem per nderin qe ma bejne duke me ftuar bash ne secilin evend, eshte ndjenje e mire kur je president i fedetates se nje shteti te vogel si Kosova, por dua te them se kjo nuk ndodhe rastesisht. Une jam person qe i trajtoj me shume perkushtim bashkepuntoret, me seriozitet i implementoj pergjegjesit qe marre dhe faleminderit qd kjo vlersohet e perkthehet ne rrespekt reciprok. Do te doja te theksoja se rrespekti ndaj Kosoves nuk eshte vetem tek ftesat neper evente, por edhe tek perkrahja e secilit projekt zhvillimore te cilin e kemi paraqitur dhe qe faleminderit edhe bashkepuntoreve, po realizohen ne perpikmeri”, ka perfunduar z. Ademi.

Do kujtuar se gjate qendrimit te tij ne Angli keto dit, z. Ademi pos takimeve me kreret e federatave si te Ukraines, Izraelit, Belgjikes se te tjere, ka takuar edhe kancelarin gjerman Sholc, me te cilet ka diskutuar kryesisht per zhvillimin e futbollit ne vendin tone.

SHPËRNDAJE