Résultat de recherche d'images pour "Mosquée Eaux-Vives"Gjenevë, 28 shtator  -Në fund të vitit 2017, policia kordon një lagje: një njeri po fliste për eksplozivë në një xhami. Ishte një gjë qe kihset shkatuar panik. Ai u gjykua të enjten.

Pesë rrugë të mbyllura, Qendra Islamike des Eaux-Vives dhe restorant evakuuar, fqinjët u desht të mbyllen në shtëpi më 17 dhjetor 2017, policia e mori seriozisht njeriun deh e sollen ne postin e Pâquis. Ai pohoi se një individ kishte vënë një qese të mbushur me eksploziv në xhami. Ai kishte fotografi të të ashtuquajturit terrorist – i cili nuk është një. Por, me vone u kuptua se sulmuesi ka defekte të vërteta mendore. Ai u vlerësua të enjten për “alarm të rremë” dhe “kërcënime që alarmonin popullsinë”.

Agjencia e lajmeve “Presheva jonë” ka mesuar se ai ishte nje kosovar 54 vjet, i rritur ne Angli qe jeton perkohesiht ne Zvicer. Ai pasi kishte 20 viitesh jete ne Angli arriti në Zvicër në nëntor 2017, duke gjykuar jetën e tij në rrezik dhe duke kërkuar azil. Një muaj më vonë, ai ishte çmendur ne  Eaux-Vives. Caktohet një “çrregullim delusional vazhdueshme” dhe “psikoza e lartë paranojake” ai thotë abuzuar

Çfarë duhet të bëjmë me të? Prokurori Gwénaëlle Gattoni, për këtë  “histori të trishtuar”, kërkon një masë të mbyllur dhe dëbuar, duke marrë parasysh lidhjet e saj me Zvicrën.
Nga ana tjetër, Gjykata refuzoi të shqiptojë dëbimin. Në thelb, ajo vendosi se ishte një dënim, kështu që ai mund të zbatohej vetëm për fajtorët. Prokurori publik njoftoi menjëherë një apel.

SHPËRNDAJE