Gjykimi i një zvicerani kundër Bregenz Casino filloi të martën. Vitin e kaluar djalosh 26 vjecar me merin Behar Merlaku  nga Dietikoni i Zhürichut  kishte fituar 43 milion euro, por nga dyert e kazinos ai del me xhepa thatë, meqë paratë e fituara nuk i jepen…njofton agjencia informative “Presheva Jonë”

 

Zhurich, 11 jaanr/AIK-Presheva Jonë

 

Kosovari fillimisht kerkon 5 milion euro e pastaj tjerat, nders avokati i përgigjet ose gjitha ose asnje finik !

Shiptari nga Kosova 26-vjeçari Behar Merlaku nga Dietikoni i Zürichit është paraqitur  në gjykatën  austriake në  Feldkirch  mne qëllim të  kekrimit të  43 milionë eurove të fituar në një kazino në mars të vitit 2011. Suipas “Blick” ai ehste paraqiutr ne gjykatë me kustume të dasmës, sipas të cilit mund t’i sjellin fat.

Në mars të vitit 2011, kosovarit i kishte buzëqeshur fati kur në një nga aparatet e lojërave të fatit papritmas ishin ndezur të gjitha dritat në ekran, ku sinjalizohej se ai ka fituar jo më pak se 42.949.672,86 euro. “Ishte një ndjenjë e pabesueshme”, thotë Merlaku për Blick. Por, gëzimi i Beharit ishte shumë i shkurtër.. Menaxherët e kazinosë kishin mohuar një gjë të tillë duke u arsyetuar se bëhet fjalë për një defekt teknik të aparatit.. Përveç kësaj, sipas tyre shuma maksimale për të fituar në këtë aparat të lojërave të fatit ishte vetëm 4500 euro.

 

Behar Merlaku ka refuzuar ofertën prej 500 mijë eurosh të ofruara nga kazinoja në Bregenz të Austrisë.

“Unë kam fituar paratë dhe unë paratë e mia i dua dhe pikë !”. Behar Merlaku nuk do të heqë dorë nga paratë tij të fituara dhe ai  ka vazhduar betejën e filluar vitin e kaluar kundër kazino në Bregenz, qytezë në kufirin zvcerano-austriak. Ai është paraqitur në gjykatë të martën në Feldkirch (Austri) për fillimin e procedurave ligjore kundër shtëpisë së lojrave të fatit. Ndërsa, në Zurich ai kishte refuzuar kompensimin prej  500.000 € (rreth 600.000 dollarë) të ofruara nga institucioni në fjalë. Palët nuk arritën një marrëveshje, gjyqi është shtyrë deri në prill të ardhshëm. Behar Merlaku ëndërron të bëj një villë personale. “Unë me këto të holla do të bëj edhe një firmë timen dhe do t’i ndihmojë disa të varfur” ka pohuar  Merlaku.

SHPËRNDAJE