„Pamvarësisht nga keto lojra të policsë serbe me vulat toba, ne kryejmë obligimet tona, vazhdojmë të vulosim  pasaportat e gjithë qytetarëve, pra edhe ata të Serbisë. Kjo detyre është konform rregullave dhe standardeve të shtetit tonë dhe atyre ndërkombëtare…Kur Zvicrës, Francës, Gjermanisë dhe vendeve tjera të civilizura nuk i pengon vula me mbishkrimin Republika e Kosovës janë qesharake sjelljet e policisë serbe në dogana të cilët po fshlyekan vulat e shtetit tonë… “, i ka deklaruar sot agjencisë informative kombëtare „Presheva Jonë“ një oficer i lartë i doganave në Republikës së Kosovës.

 

Preshevë, 1 shtator

Autoritet serbe përkundër se vazhdojnë të bëjnë zhurmë me politikat e tyre destruktive karshi çdo simboli apo elementi të shtetësisë së Kosovës, policia e Kosovës, ajo doganore vazhdon t’i kryejne obligimet e veta shtetrore

 

Në vendkalimin kufitar Tabanoc të gjithë udhëtarëve të huaj, të cilët në pasaportat e tyre kanë pasur vula doganore të Republikës së Kosovës autoritetet serbe u kanë vendosur vulën ‘ponishteno’, që do të thotë anulohet, kanë njoftuar mediat tona.

 

„Pamvarësisht nga keto lojra, ne kyrejomë obligimet tona, vazhdojmë të vulosim  pasaportat e gjithë qytetarëve, pra edhe ata të Serbisë. Kjo detyre është konfrom rregullave të shtetit tonë dhe atyre ndërkombëtare…Kur Zvicrës, Francës, Gjermanisë dhe vendeve tjera të civilizuara nuk i pengon vula me mbishkrimin Republika e Kosovës janë qesharake sjelljet e policisë serbe në dogana të cilët po fshlyeka vulat e shtetit tonë… “. Ka deklaruar sot agjencinë infiormaitve kombëtare „Presheva Jonë“ një oficerë i lartë i doganave në Republikës së Kosovës. Të njejta burime kanë kofnrimuar se për cdo ditë policia doganore vulos nga 150-200 pasaporta se me Republika e Kosovës.

 

„Që kur ka hy në fuqi vulosja e gjitha apspaortave të qytetarve pa dallim nga vijnë e kush janë dogant tona kanë vulosur mbi 7000 mijë paspaorta serbe me Republika e Kosovës. Në shumë pika kufitare në fillim kalimtarët  sidomos ata nga Lugina  e Preshevës janë pyetur don vulë apo jo. Raste të rralla janë apo fare hic që nuk e duan vulën e shtetit tonë. Por tash , muajve të fundit vulosim gjitha pasaparta e qytetarëve serbë, deshti apo zdeshti, mregjithse nganjëherë serbët bëjnë zhurmë, por edhe ata tashmë janë mësuar dhe e pranojnë vulat tona me Repoblika e Kosovës në paspaorta e tyre..“

 

Ekipi i agjencisë „Presheva Jonë“ sot ka dalur në pikën kuiftare në Mucibabë. Nga biseda me kalimtarët e rastit tayre nuk i pengon vula me mbishkrimin Republika e Kosovës. Madje  pjesa dërmues e shqiptarëve nga Lugina e Preshevës, na thanë se „ Jemi krenar që në pasaport kemi vulen e Republikë së Kosovës..“ Kurse serbët nuk e kanë mendim, njëra nga ta duke rrudhur krahët tha për agjencinë tonë „cka me bërë deshëm se deshëm ketë vulë të Kosovës, duhet ta pranojmë se duhet me luajt biznesin, duhet të ushqejmë fëmijët tanë. Puna jonë sështë t’i rregullojmë paspaorta, të meren ata vesh lartë..ne duam të mbesim gjallë të shkojmë të lirë në Kosovë e Serbi…“

SHPËRNDAJE