Në Marrëveshjen e nënshkruar mes Kosovës dhe Serbisë, sot në Washington, një prej pikave që janë pajtuar është edhe përdorimi i përbashkët i Ujmanit.

“Të dyja vendet janë pajtuar të punojnë me Departamentin amerikan për Energji, për studim fizibiliteti në mundësinë e përdorimit të përbashkët të Liqenit të Ujmanit, si burim për ujë dhe furnizim me energji”, thuhet në këtë pikë.

Një tjetër pikë e marrëveshjes përmendet edhe qasja në Detin Adriatik.

E në pikën e pestë të marrëveshjes, “palët pajtohen që të jenë pjesë e “Mini-Schengen zone”, të iniciuar nga Serbia, Shqipëria dhe Maqedonia në tetor të vitit 2019”.

SHPËRNDAJE