kodddDuke folur rreth çështjes se si mund të ekzistojë një shtet pa ushtri, Bajram Gecaj zv/Ministër në Ministrinë e Administrimit e Pushtetit Lokal ka thënë se Kosova është shtet i ri dhe i krijuar në rrethana të veçanta. “Kosova do të ketë ushtrinë e saj në kohën dhe momentin e duhur..” me ekte deshmohet se qveriatret kosvare as vet euk e dine perspktiven e FAK apo ate se kur Kosova do t ekete ushtoirne vetë ?! Ne fakt sipa sagjencis e se lajmeve “Presheva jonë” Kosova nje dite do te kete ushrin e vete por jo sot kur shqiptareve ju nevoitet.

 

NATO: Asnje vend ne bote nuk ka dy ushtri. As Kosova nuk do ta ket. Ne jemi ketu!..

Mdryshe, zyrtaret e NATO-s ne Burksel ude folur për ushtirne eardhshe te Kosovës , i kane pohuar agjencise se lajmeve “Presheva jonë”  se “Kosova ne kete decenie nuk do te ket ushtri. Ndoshta pas 2020-ës.  Kur ushtari i fundit do largohet nga Kosova, atëhere mund të ket rajoni  ushtrin e vetë. Nuk ka ne bote askund nje vend me dy ushtri. As Kosova nuk do te ketë..”

 

Ushtria  erKodoves eshte e panevojshme, nese neser ne Kosova eshte pa Vertiun (Lguine e Diellit) apo Kosoven lindore, pa shiptzaret e Lugines se Preshvës apo pa 8 mije hektare te tkoes s eKoovës me Malin e Zi. Ushtria e Kosoves ehste imperativ i Kosoves për te ruajtur integitetien e territorail te Kosovës e jo për për fushata te qveritarve kosovare te cile qe shtate vite sidomso paar zgjedhjeve apo kur opopzita shiptare kercnon rezimin eqverise, flasin te njejtin refren  për ushtirne e Kosovës her sivjet e her n mot Kosova do t ekete suhtiren e vete, por ja qe se ka as pas 17 cvitesh te clirmit te Kosovës?! , ka shjkruar agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

 

Ndonëse, Qeveria e Kosovës qe një kohë të gjatë i ka dhënë dritën e gjelbër ligjit për formimin e Forcave të Armatosura të Kosovës, ky ligj ende nuk është proceduar në Kuvend.

Zyrtarët shtetërorë të Kosovës, vazhdimisht kanë deklaruar se ligji për shndërrimin e FSK-së në Ushtri shumë shpejt do të shkoj në Kuvend për miratim.

Për ekspertin e çështjeve të sigurisë Hajrullah Tërnava, Thaçi dhe të tjerët politikanë tanë, shpeshherë dinë të japin deklarata bombastike, e në realitet asnjëherë nuk i realizojnë.

Tërnava, thotë se ka dyshime se janë bërë marrëveshje me Listën Serbe për Asociacionin e komunave Serbe apo edhe demarkacionin kufitar mes Kosovës dhe Serbisë, si kompromis për themelimin e Forcave të Armatosura.

“Edhe ndërtimi i lagjes serbe “Lugina e Diellit” apo shtatores së Car Llazarit në pjesën e veriut të Mitrovicës, dyshoj se është bërë si kompensim për formimin e ushtrisë prej asaj FSK ne FAK. Këtu ka vend për tu dyshuar, sepse politikanët tanë po heshtin për këto ndodhi, pa asnjë reagim”, thotë Tërnava.
Në lidhe me atë se a do të jetë asociacioni njëfarë republike në kuadër të Republikës së Kosovës, Gecaj ka thënë së kjo mund të jetë vetëm një fantazi apo iluzion i atyre, të cilët nuk njohin asgjë nga dokumentet relevante mbi Asociacionin, por as nga koncepti i Republikës. Ai ka thënë se kryesuesi i këtij organizimi do të ketë kompetenca vetëm në koordinimin dhe ndihmën e komunave pjesëmarrëse.

SHPËRNDAJE