Bildergebnis für koronavirus srbijaPresheve, 18 mars  -Sipas informacioneve të fundit nga Ministria e Shëndetësisë, të publikuara sot në 8 të mëngjesit, në Serbi janë regjistruar 83 raste të virusit koronar të virusit. Kurse nga terreni mesojme se ky numer tash mund te sillet rreth 90 raste.

Ajo që dimë deri më tani:

Numri i përgjithshëm i të infektuarve me koronën e virusit Kovid-19 në Serbi është 83
Renditja kufizuese nga 8:00 pasdite deri në 5.00 të mëngjesit është në fuqi sot
Nga ora 10 e mëngjesit sot, të gjithë personat mbi 65 vjeç që jetojnë në zona urbane, d.m.th. më të vjetër se 70 vjeç që jetojnë në zona rurale u ndalohet të largohen nga ambientet në të cilat ata jetojnë.

Pensionistët do të hapin supermarkete midis orës 4 dhe 7 të mëngjesit të së dielës, kur nuk ka njeri në rrugë.

Ndalimi i lëvizjes nuk vlen për personat që kanë nevojë urgjente për ndihmë mjekësore, si dhe për grupe të caktuara të prodhuesve bujqësorë

Numri më i madh i tastve te koronairusit qe ka prekur në Serbi janë Beogradi, Kikinda dhe Nish, krus ene Luginene Presheves asnjë!, njfotn aghejcia e lajmeve “Presheva Jonë” 

Tregjet në Beograd nuk do të pushojnë së funksionuari gjatë një gjendje të jashtëzakonshme

Kufijtë e Serbisë janë mbyllur që nga mbrëmja e së dielës

Spitalet serbe ruhen nga ushtria, për të parandaluar hyrjen e transmetuesve të mundshëm
Puna e institucioneve parashkollore, shkollore dhe arsimit të lartë është pezulluar plotësisht
Sot është dita e dytë e mësimit në distancë

Ata që shkelin vendimin e izolimit mund të dënohen me tre vjet burg

OBSH ka shpallur pandeminë globale të koronës së virusit

Personi i parë i sëmurë në Serbi është një burrë nga Subotica (43) dhe është në spital në Novi Sad

Shumica e pacientëve në Serbi kanë kontraktuar me të njëjtin burim – një grua nga Zvicra e cila ishte kohët e fundit në Serbi

3.50 pasdite – Dënime të ashpra për shkeljen e urdhrave kufizues

Shkelja e “shtetrrethimit”, pra ndalimi i lëvizjes jashtë ndërmjet 8 e mëngjesit dhe 5 të mëngjesit, do të trajtohet si vepër penale e “mosrespektimit të rregullave shëndetësore gjatë një epidemie”, tha sot për Tanjug Presidenti i Shoqatës së Gjykatësve dhe Prokurorëve Nenad Stefanoviç. Një gjobë prej 100,000 deri në 1 milion dinarë ose burgim deri në tre vjet u vendos për këtë krim, tha Stefanovic.

SHPËRNDAJE