Ministri i Punëve të Jashtme, Glauk Konjufca, dhe Qeveria në detyrë pritet ta rishikojnë arsyeshmërinë e funksionimit të konsullatave të paprecedent. Konsullata në Tiranë dhe Konsulli i Përgjithshëm i saj Halim Krasniqi.
Konsullatat e “paprecedenta” do të rishikohen, dhe e tillë është vlerësuar të jetë edhe Konsullata e Përgjithshme në Tiranë, e cila madje funksionon brenda Ambasadës së Kosovës, në kundërshtim me Konventat ndërkombëtare, pretendohet.


Konsull i Përgjithshëm me çelës politik ishte emëruar Halim Krasniqi, që është vëllai i sekretarit të Qeverisë, Fitim Krasniqi. Sipas një liste që posedon gazeta, Krasniqit i skadon mandati më 25 prill të këtij viti.
Në MPJ nuk kanë treguar si do të veprohet me këtë konsullatë dhe nëse ka arsyeshmëri financiare që të vazhdojë funksionimi i saj. Megjithëkëtë e kanë përmendur mundësinë që ministri në detyrë dhe Qeveria ta rishikojnë racionalitetin e vendimit për hapjen e kësaj konsullate, që ishte bërë me dekret të Presidentit Thaçi.

SHPËRNDAJE