Image associéeBujanoc, 12 nentor  -Ne Bujanoc papunesia nuk zbutet, por egersohet. diteve te ardhshme shume punëtor do te mbeten rrugeve. Numri i të punësuarve në administratën komunale dhe ndërmarrjet publike dhe institucionet duhet të reduktohet nga 507 në 467 punonjës

Përfaqësuesit e qeverisë lokale në Bujanoc se shpejti do te reduktojne numrin e punonjësve ne kete komune. Deris ane kom unat serbe shoitjhet numri i puntoreve duke luftuar papuneisne, ne Bujanco ndodhe e kunderrta jo qe hapin vedne te raj pune, por edhe ata qe jane largohen. Ditve te ardhshme do te lagohe  nga komuna edhe 40 punëtorë, qe kosndieorhen si teprice, njftono agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Kete reduktim te punonjesve nga komuna e Bujancoti e ka konfrimauir sot edhe drejtori i administratës komunale në Bujanoc, Fadil Aliti. Ai për OK Radio ka phuar se autoritetet lokale janë të vetëdijshme se racionalizimi po shtyn, por kjo po bëhet shpejt. Numri i të punësuarve në administratën komunale dhe ndërmarrjet publike dhe institucionet duhet të reduktohet nga 507 në 467 punonjës.

Me realizimin e racionalizimit jemi pak vonë, sepse nuk është me të vërtetë e lehtë të lejohet që dikush të shkarkohet dhe të dërgojë në shtëpi, ka shtuar Aliti.

Ai thotë se vendimi për numrin maksimal të të punësuarve në sektorin publik do të miratohet nga Këshilli Bashkiak javën e ardhshme dhe asambleja vendore do të konfirmojë në seancën e parë të ardhshme.

– Sipas disa njoftimeve jozyrtare, deri në vitin 2020, numri i punonjësve të sektorit publik në Bujanoc duhet të reduktohet më tej në një maksimum prej 405.

SHPËRNDAJE