KKSH shtroi BUJANOCIN me flamuj kuq e zi me rastin e 100-vjetorit te pavarësise

Kryetari i KKSH  z.Galip Beqiri, nikoqir dhe organizator i manifestimit ka pershendetur mysafiret nga Tirana dhe Prishtina si Bardhyl Londo, nga ministria e TKRS, Shpetim Caushin, ambasador shqiptar në Beograd si dhe lidere  politike te Lugines, Riza Halimi deputet, Jonuz Mulsiun, Shaip Kamberin, Rami Zylfiu etj. Kryetar i Këshillit Kombëtar Shqiptar z.Beqir me rastin e 100 vjetorite pavaresise dhe dyvjetorit te KKSH falemderoi dhe ndau mirënjohje për disa personalitete dhe institucione nqe i kontribuna avancimit te ceshjes sone kombetare, ndër të cilat edhe Agjencia Informative “Presheva Jonë”.

 

Bujanoc, 7 korrik

KKSH në kuadër të kremtimit të 100-vjetorit te pavarësis së Shqipërisë, njëkohësisht dy vjetorit të KKSH-së  në komunën e Bujanocit sot u mbajt një manifestim kulturor dhe argëtues, duke filluar  me orën  letrare ku u fol mjaft për traditat shqiptare, kulturën dhe rëndësin e ruajtjes së saj nga popullata e këtushme. Kryetari i KKSH  z.Galip Beqiri, nikoqir dhe organizator i manifestimit ka pershendetur mysafiret nga Tirana dhe Prishtina si Bardhyl Londo, nga ministria e TKRS, Shpetim Caushin, ambasador shqiptar në Beograd si dhe lidere  politike te Lugines, Riza Halimi deputet, Jonuz Mulsiun, Shaip Kamberin, Rami Zylfiu etj.

Me fillim prej orës 17:00 kur edhe nisi manifestimi ne fjale u mbajtj një ore letrare nga ana e grupit letrarë “Fenix” i  drejtuar nga kryetari i saj Bilall Maliqi, ku u lexuan e u recituan poezi nga autorë te moshave te ndryshme si dhe penda të dëshmuar dhe autorë të rinjë të cilët sapo jane inkuadruar ne krijimtarin e letrave shqipe. Pas këtij manifestimi kulutror  per te pranishmit u mbajt një koncert  dhe koktej. Kryetar i Këshillit Kombëtar Shqiptar z.Beqir me rastin e 100 vjetorite pavaresise dhe dyvjetorit te KKSH falemderoi dhe ndau mirënjohje për disa personalitete dhe institucione nqe i kontribuna avancimit te ceshjes sone kombetare, ndër të cilat edhe Agjencia Informative “Presheva Jonë”.  Krejt ne fund te pranishmit i ka argetuar për dy orë rresht Ansmbli Kombëtar  Shqiptar nga Tirana. Një manifestimi i këtij karakteri u mbajt edhe ditën e djeshme edhe në Shtëpinë e Kulturës “Abdulla Krashnica” në Preshevë, me të cilin aktivitet nisi edhe manifestimi në Kosovën Lindore me rastin e 100 vjetorit të pavarësis së Shqipërisë.

Galip Beqiri kryetar i KKSH tha se Agjencia Informative Kombëtare “Presheva Jonë” gjatë funksionimit të saj ka kryer dhe po kryen punën e saj me mjaft profesionalizëm duke qenë e paanshme dhe ne sensiblizimin e ceshtjes se Kosoves Lindore dhe ate mbare shqiptare  në arenën ndërkombëtare .

Në anën tjetër perfaqesuesi i Agjencisë “Presheva Jonë” z.Maliqi duke falemnderuar mysafirët nga Tirana e Prishtina si dhe organizatorët e këtij manifestimi për vlersimin e punës se satfit te redakksise.

SHPËRNDAJE