EKSKLUZIVE PËR PRESHEVA JONË: „Në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së në New York, kam takuar përfaqësuesit e Kosovës dhe Serbisë. Une atyre ju kam shpjeguare qartë se gjendja e krijuar në Veri të Mitrovicës është e papranueshme e cila nuk guxon të eskalon situtën për shkak një bllokimit të kufirit…“ ka deklaruar sot në Bernë shefi i OKB-së në Ban Ki-Moon për agjencinë informative „Presheva Jonë“
 
Berne,18 tetor/AIK-Presheva Jonë
 
I ftuar në Zvicër  për të marrur pjesë në Samitin vjetor të Unonin Palamentar të grave nga mbarë bota, sekretari i përgjithshëm i OKB-së Z.Ban-Ki-moon, sot ka mbajtur në Bernë një konferencë shtypi i cili u përgjigj vetem katër pyetjeve të përfaqësuesve të mediave botërore. Pyetje sonë rreth dialogut rreth mes Kosovës dhe Serisë, gjendjen frazhile në Mitorvicë dhe strategjinë e komunitetit ndërkombëtar për tejkalimin e kësaj situate, shefi i OKB-së Ban Ki-Moon për agjencinë informative kombëtare  „Presheva Jonë“ është përgjigjur se „në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së në New York mbajtur ditë më aprë unë kam takuar përfaqësuesit e Kosovës dhe Serbisë. Une atyre ju kam shpjeguare qartë se gjendja e krijuar në Veri të Mitrovicës është e papranueshme e cila nuk guxon të eskalon situtën për shkak një bllokimi të kufirit.  E dimë se janë një sër problemesh politike dhe historike mjaft komplekse në rajon, që daton që prej vitesh, por një situatë e tillë për ne është e  pa jusitfikueshme dhe kërkohet zgjidhje urgjente që njerëzit të jetojnë të lirë dhe në harmoni. Prandaj, këto cështje presim që të debatohen edhe në dialogun e filluar mes Kosovës dhe Serbisë . Asambleja e Përgjithshme e OKB-së ka mandatuar dhe e përkrah dialogun e mbikqyrur nga UE. Jam optimist se këto ceshtje do të zgjidhen përmes dilagut mes autoriteteve kosovare dhe serbe në favor të c’tendosjes së sitautës. Kombet e Bashkuara do të vazhdojnë të mbështesin ndihmën teknike dhe politike të keitj rpocesi dhe zhvillimeve demokratike në rajon..“
SHPËRNDAJE