Njerëz nga shërbimi sekret rusë KGB) me thike ju kanë hjekur flokët dhe rrobet e aktivisteve ukrainase- “Femin” dhe mbi trupin  kane hedhur benzinë ashtu të zdeshura lakuriq, duke i kercnuar se do t’i japin flakën për së gjalli,ka rrefyer për AFP njëra nga anëtaret e kësaj lëvizje Inna Shevcenko. Kjo lëvizje feminsite ne Ukraina ka protestuar shpesh edhe kundër Putin dhe poltikes russe..

 

Gjenevë, 21 dhjetor/AIK-Presheva Jonë

Tre aktivistët e Ukrainës u torturuan dhe u braktisën në pyll natën pa rroba. Dhjetra e kundërshtare u arrestuan gjithashtu. Këto lëvizje militante kishin zhveshur pjesërisht aktivistet e „FEMEN“ të hënën në Minsk para ndërtesës KGB për të shënuar përvjetorin e parë të diskutueshme ri-zgjedhjen e kryetarit autoritar të Bjellorusisë Aleksandër Lukashenkotë cilat zgjedhje përfun duan me mashtrime e shtanzhe.

Ministria e Jashtme e Ukrainës tha se do të dërgojë një përfaqësues të ambasadës në një fshat afër Minskut, pasi që një grup për të drejtat e grave pretendon se aktivistet e tij janë dërguar atje nga KGB-ja e Bjellorusisë, janë zhveshur lakuriq dhe janë kërcënuar.

Grupi FEMEN tha se kishin humbur kontaktet me tri aktiviste të hënën, pasi që ato kishin organizuar një proteste, duke dalë gjysmë të zhveshura në Minsk, kundër rizgjedhjes së diskutueshme të presidentit bjellorus Aleksandër Lukashenko në vitin e kaluar.

 

Ndërsa ata ishin duke u përgatitur për të marrë trenin për Minsk hënën vonë për t’u kthyer në Ukrainë, të tri vajzat ishin “rrëmbyer nga policia dhe agjentët e KGB-së,” tha Inna Shevchenko drejtues e FEMEN.

 

Sipas historinë e grua e re, policia sytë tre aktivistë dhe e hodhëm në një autobus që u zhvillua të gjithë natën në një pyll në rajon Gomel (320 km në juglindje Minsk). Atje, ata u detyruan të zhvishej tërësisht nga një temperaturë nën zero gradë. Këta njerëz na derdhnin benzinë  mbi trupin tonë dhe na kërcënonin për të djegur të gjallë. Gratë u kërcënuan edhe me një thikë me të cilën sulmuesit kanë prerë flokët e tyre, thotë Shevchenko.

 

Gjithë skenën ishte filmuar nga burrat KGB i cili më pas u largua nga gratë pa rroba në pyll gjatë natës nga e hëna deri të martën. Ata e tregut në përpjekje për të dalë nga pylli para takimit me një banor i cili siguroi atyre telefonin e tij celular me të cilat ata kanë bërë thirrje për ndihmë,

 

Të tre aktivistët janë “gjallë, por jo të shëndetshme,” tha ai AFP kreu i FEMEN, Anna Goutsol. “Ata ishin të privuar nga të gjitha letrat e tyre të identitetit. Ambasadori dhe konsulli e Ukrainës (Bjellorusi), do të takohet ata,” shtoi ajo. Pyetje nga AFP, zëdhënës i KGB bjellorusisht, Alexander Antonovich, nuk pranoi të komentojë.

SHPËRNDAJE