Bern, 27 mars  – Këshilltar federal Ueli Maurer  e fund te javes qe kaloi ka pritur në Bern Ministrni serb të Financave z. Dushan Vujoviç. Dy ministrat kanë diskutuar  mbi çështjen financiare dhe ekonomike si dhe për bashkëpunimin e tyre në institucionet e Bretton Woods. Thomas Jordan, Kryetar i Bordit Drejtues të Bankës Kombëtare të Zvicrës po ashtu mori pjesë në diskutime.

 

Dy ministrat diskutuan opinionin për ekonominë globale dhe zhvillimet ekonomike në Evropë. Ata b djekin zhvillimet e veçanta që nga referendumi për Brexit dhe pasojat e saj ndërkombëtarisht. Marrëdhëniet bilaterale me Bashkimin Evropian do të diskutohet.

Diskutimet u perqednruian po ashtu edhe mbi bashkëpunimin e gjatë në mes të Zvicrës dhe Serbisë në institucionet financiare ndërkombëtare. Serbia është pjesë e grupit të votimit zvicerane në institucionet e Bretton Woods (Banka Botërore dhe Fondi Monetar Ndërkombëtar). Grupi Votimi zviceran gjithashtu përfshin Azerbajxhani, Kirgistani, Polonia, Taxhikistan, Turkmenistan dhe Kazakistanin.

SHPËRNDAJE