Bernë, 23 mars  -Autoritetet zvicerane kane shprehur shqetesimet e tyre pas nje kercnimi që ju bë gjatë kësaj jave shefes për migradcion ne St.Gallen nga nje person 45-vjeqar, pas largimit të një emigrante serbe nga Zvicra ne drejtim te Beogradit, njofton agjencia  e lajmeve “Prsheva Jonë” nga Zvicra.

 

Sipas policise kantoale ky person 45-vjecar ka kerncuar me vdekje përmes fb drejtorin  e Zyrës per migracon në Gallen St. pas nje largimi te nje vjaze te re serbe nga Sargans (SG). Ajo si me shkolle ashtu edhe me aktivitete sportive ishte e integrura mirë.

Ai gjithashtu ne fb shkroi se ai do të jetë shërbëtor i xhelatit, që ai e publikoi emrin e plotë në rrjetin social, nëse dënimi me vdekje duhet të riparaqitet në Zvicër.

Në një deklaratë të lëshuar të martën, prokuroria St. Gallen tha se kercnuesi merr denimin e merituar.

Marija, 17, u kthye në vendin e saj, pasi kishte jetuar bashkarisht më shumë se dy vjet me nënën e saj në Sargans (SG). Megjithë integrimin e sat të përsosur dhe ka gjetur një mësim për verën e ardhshme në Kantonal në Glarus, autoritetet vendosën nëntorin e kaluar për ta larguar atë nga Zvicra. Nëna e saj në të vërtetë nuk e kishte paraqitur në kohë kërkesën e saj për bashkim familjar.

SHPËRNDAJE