Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Sindrom Down-it, Këshilli për të Drejtat e Njeriut dhe Shoqata për persona me aftësi të kufizuara nga Lugina e Preshevës organizon tryezë të rrumbullakët.

Duke u mbështetur në parametrat statistikore, respektivisht në gjendjen e pavolitshme të këtyre personave me aftësi të kufizuara në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë; personat e prekur me Sindromin Down mbetën një nga grupet më të diskriminuara të shoqërisë.

 

Për këtë problematikë diskutojnë:

 

1/ Drita Osmani – Psikologe

2/ Beqir Abazi – Specialist i ORL-së

3/ Shkëlzen Limani – Defektolog

 

Tryeza zhvillohet të mërkurën më 21 Mars 2012, me fillim në ora 11.00, në sallën e konferencave të Kuvendit Komunal të Preshevës.  

 

 

 

Nga Këshilli Organizativ

SHPËRNDAJE