“Edi Rama është vlleh”. Kështu shkruan e përditshmja “Kathimerini”, e cila në faqen e saj në internet ka publikuar shkrimin e Presidentit të Shoqatës të Studimeve Maqedonase në Greqi, Nicholas J. Mertzos.

Në këtë shkrim Mertzos ka bërë një analizë të fakteve, që sipas tij vllehët pretendojnë se janë pakicë në të gjitha vendet e Ballkanit, me qëllim që të përfitojnë nga ky fakt. Por ajo që bie më shumë në sy në këtë shkrim është fakti se tre personazhe të njohur të politikës ballkanike, janë vllehë.

“Për shembull, rrënjët vllehe në Serbi janë edhe tek Presidenti aktual Boris Tadiç, tek kreu i opozitës në Shqipëri, Edi Rama dhe në Greqi, tek kryetari i “Nea Demokratia”, Antonis Samaras”, shkruan Nicholas J. Mertzos.

SHPËRNDAJE