Kemajl Goca / Bota Sot

Karateja nuk është as në hartë të kategorizimit e sigurisht kjo për shkak të pezullimit të licencës para disa muajve nga MKRS!

E habitshme është se si futbolli ka rënë në kategorinë B apo i katërti në renditje.

Federata e hendbollit e Kosovës është në festë, dyta dhe volejbolli i treti. Federata e Xhudos e para si gjithmonë kur dihet se ky sport është larg me cilësi nga të tjerët.

Totali i pikëve – kategoria

Kategoria A

1. Federata e Xhudos e Kosovës 113.57 A
2. Federata e Hendbollit e Kosovës 87.8 A
3. Federata e Volejbollit e Kosovës 85.2 A

Kategoria B

4. Federata e Futbollit e Kosovës 83.5 B
5. Federata e Boksit e Kosovës 83.2 B
6. Federata e Basketbollit e Kosovës 80.65 B

Kategoria C

7. Federata e Atletikes e Kosovës 73.95 C
8. Federata e Pingpongut e Kosovës 73 C
9. Federata e Mundjes e Kosovës 68.8 C

Kategoria D

10. Federata e Skitare e Kosovës 59.81 D
11. Federata e Bodybuildingut dhe Fitnesit e Kosovës 54 D
12. Federata e Notit e Kosovës 53.06 D
13. Federata e Tenisit e Kosovës 52.9 D
14. Federata e Gjimnastikës e Kosovës 51.46 D
15. Federata e Triathlonit e Kosovës 50.65 D
16. Federata e Kickboxit e Kosovës 48.215 D
17. Federata e Taekwondos e Kosovës 46.66 D
18. Federata e Badmintonit e Kosovës 46.61 D
19 Federata e (çiklizmit e Kosovës 45.5 D
20 Federata e Shahut e Kosovës 44.57 D
21 Federata e Ragbit e Kosovës 44.5 D
22 Federata e Autosporteve e Kosovës 43.42 D
23 Federata e Kajakimit e Kosovës 42.74 D
24 Federata e Bjeshkatarisë dhe Ngjitjes Sportive e Kosoves 42.5 D
25 Federata e Aeronautike e Kosovës 42.5 D
26 Federata e Shenjëtarisë Sportive e Kosovës 41 D
27 Federata e Sportit Shkollor e Kosovës 40.2 D
28 Federata e Golfit e Kosovës 40 D
29 Federata e Boëlingut e Kosovës 36 D
30 Federata e Sporteve Universitare e Kosovës 35 D
31 Federata e Biliardos e Kosovës 33.5 D
32 Federata e Motoçiklizmit e Kosovës 33 D
33 Federata e Muaythait e Kosovës 32 D
34 Federata e E-sports e Kosovës 25.1 D

 

SHPËRNDAJE