I dërguari amerikan për Ballkanin Perëndimor, Gabriel Escobar, vjen gjatë kësaj jave në Kosovë, ndërsa deputeti i PDK-së, Ardian Kastrati thotë se ai vjen për koordinim rreth interesave të Kosovës.

Kastrati në një prononcim për GazetaBlic thekson se, kryeministri Kurti nuk e do koordinimin me ShBA-të, pasi sipas tij, ai ka shkatërruar çdo marrëdhënie me Amerikën.

“Escobar kërkon bashkëpunim e koordinim nga qeveria e Kosoves për interesat e Kosoves. Interesat tona mbrohen vetëm kur politika jonë e jjashtme ankorohet brenda projeksioneve e politikave strategjike të SHBA-së për rajonin. Ky nuk është rasti jonë”, tha Kastrati.

“Kurti nuk dëshiron këtë koordinim. Ai ka shkëputur çdo koordinim me SHBA . Ai i ka shkatërruar marrëdheniet me SHBA. Ka përdor gjuhë mosduruese e nençmuese ndaj zyrtareve të lartë të SHBA, përderisa kabineti i tij është i izoluar nga SHBA dhe partneret perëndimor”, shton Kastrati.

Kastrati i quan marrëveshje anti-kushtetuese, teksa shton se këtë gabim Kurti po mundohet ta eskivojë më fushatë zgjedhore.

“Kurti ka pranu një marrëveshje që del jashtë rendit kushtetues. Duke e pa këtë gabim tani ai po mundohet t’i eskivoj me fushatën zgjedhore që e ka nisur. Me këto veprime te papërgjegjshme dëmi që po i bëhet Kosovës është gati se i pariparueshëm”, tha Kastrati.

SHPËRNDAJE