Gjilan – Kryetari i Kamenicës Shaip Surdulli për rajonipress tha se edhe pse e ka sensibilizuar rastin e vijës kufitare në Karaqevë mes Kosovës e Serbisë, ka munguar vullneti që ky rast të diskutohet në Parlament e Qeveri si rast i veçantë.
Nuk është vetëm problemi i vijës kufitare, ende i pazgjidhur mes Kosovës e Serbisë në Karaqevë të Epërme ai që shqetëson krerët e institucioneve të Kamenicës. Në këtë pjesë kufitare tashmë ka edhe kontrabandim të mallrave andej e këndej kufirit që për mrekulli e shfrytëzojnë tregtarët e të dyja vendeve.

Kreu i Kamenicës Shaip Surdulli për rajonipress tha se edhe pse ka takuar shumë përfaqësues të Qeverisë, ministra, deputet, krerë të organeve të sigurisë, zyrtarë të lartë të Parlamentit, megjithatë rasti i Karaqevës ende nuk është diskutuar as në Qeverie as në Parlament.

“Unë mendoj se vija administrative në Karaqevë ku kemi protestuar e reaguar disa herë kërkon një angazhim dhe një ndërhyrje urgjente të vet krerëve institucional e shtetëror. Madje rasti i Karaqevës duhet të diskutohet si rast i veçantë edhe në Qeveri edhe në Parlament” tha Surdulli.

Surdulli tha se i ka njoftuar me kohë shumë herë institucionet qendrore, por me gjasë ka munguar ose po mungon vullneti që ky problem të shtrohet në tavolinën e bisedimeve. “Ne herdokur patjetër që duhet të merremi me këtë rast sepse në pyetje janë qindra hektarë tokë që i kanë takuar dhe i takojnë pjesës së Kosovës “ tha Surdulli.

Surdulli ua zënë për të madhe edhe deputetëve të rajonit të Anamoravës të cilët nuk kanë mundur të iniciojnë në Parlament rastin e Karaqevës. “Edhe pse kohëve të fundit nuk kemi ndonjë ndërhyrje të xhandarmërisë serbe në territorin e Kosovës, sepse KFOR-i dhe patrullat e policisë janë duke e vazhduar dhe mbajtur nën kontroll situatën , megjithatë mbetet pjesa dhe zona e pakontrolluar tek rruga e Breznicës , ku ekziston mundësia që aty të kontrabandohet nga të dyja palët” tha Surdulli.

Surdulli mendon se rasti i Karaqevës është problem politik i cili kërkon involvimin e faktorit ndërkombëtarë, pavarësisht se të gjitha të drejtat dhe argumentet janë në anën e palës kosovare, në veçanti të gjitha hartat kadastrale dhe dokumentet ekzistuese flasin se ajo pjesë kontestuese është e Kosovës tha Surdulli. /rajonipress/

SHPËRNDAJE